Συνταγές
Πολύ όμορφο…και πολύ γευστικό γλυκάκι με 3 υλικά
Η εκτέλεση είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
-400 γρ. τυρί κρέμα
-1 κουβερτούρα 125 γρ.
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτω την λιωμμενη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Μετά προσθέτουμε τα μπισκότα που τα έχουμε σπάσει σε κομμάτια με το χέρι.
Βάζουμε μεμβράνη στην μακρόστενη φόρμα του κέικ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ισιώνω την επιφάνεια. Κλείνουμε την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.
Μετά ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με φλούδες σοκολάτας ή τρούφα ή κακάο!!! Ότι θέλει ο καθένας! Εγώ έβαλα φλούδες σοκολάτας.
Υπέροχο ελαφρύ γλυκάκι.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Άντζελα Σκαλτσά.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Γλυκάκι της στιγμής, ένα αριστούργημα που από γεύση σκίζει! Είναι δεδομένο ότι δεν θα μείνει τίποτα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Antonis Galanis-Μπαχάρι και κανέλα.”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μπισκότα digestive και τα τρίβουμε στο multi.
Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σε ένα πυρεξάκι στρώνουμε τα μπισκότα και μετά χτυπάμε μια κρέμα πατισερί Γιώτης σοκολάτα με γάλα και την βάζουμε πάνω από τα μπισκότα.
Προσθέτουμε μαρμελάδα κεράσι, βάζοντας από πάνω και μετά τρίβουμε συμπληρωματικά λίγα μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά στο multi και τα τοποθετούμε κι αυτά πάνω από την μαρμελάδα.
Γαρνίρισμα με κερασάκια και έτοιμο το γλυκάκι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Antonis Galanis-Μπαχάρι και κανέλα.”