Connect with us

Συνταγές

Παραδοσιακό Τσουρέκι μαστιχωτό γεμιστό με nutellla

Published

on

80413935 10220754183020452 2160936615147470848 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Manthos Anagnostou – “Γλυκες συνταγες”.

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αλεύρι για τσουρέκια (Σημαντικό: Η ποιότητα του αλευριού! Χρησιμοποιήσαμε Αλεύρι Τύπου ‘Super’ – Μαλακό – ‘δυνατό’, δλδ πλούσιο σε γλουτένη, ολόφρεσκο, και δεν ήθελε κοσκίνισμα!
2 σακουλάκια μαγιά ξερή ή 50 γρ νωπή μαγιά
500 ml γάλα χλιαρό
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
250 γρ. ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
1 /2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
2 φακελάκια βανίλια
2 κουταλάκια μαστίχα σε σκόνη ή τριμμένη στο γουδί
2 κουταλάκια κακουλέ
2 κουταλάκια μαχλέπι
60 γρ βούτυρο λιωμένο για την επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 100 ml χλιαρό γάλα την μαγιά μας με μια χούφτα αλεύρι, προσθέτουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περ. 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών με μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε να γίνει λείο.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το υπόλοιπο κοσκινισμένο αλεύρι , την κρυσταλλική ζάχαρη διαλυμένη στο χλιαρό γάλα , και τα αυγά με το αλάτι και ξύσμα , το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και τέλος την φουσκωμένη μαγιά μας, την μαστίχα, την βανίλια, το μαχλέπι, το κακουλέ και το υπόλοιπο αλάτι.

Ζυμώνουμε την ζύμη λίγο και παίρνουμε το λιωμένο ελαφρά βούτυρο στην παλάμη μας και ζυμώνουμε- ξεμαλλιάζουμε

(τραβάμε την ζύμη με την παλάμη μας που έχει βούτυρο) να το ενσωματώσουμε σιγά -σιγά στη ζύμη μας, ζυμώνουμε για 30 λεπτά

Ρίχνουμε μια πρέζα αλεύρι επάνω στη ζύμη μας και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος με διάφανη μεμβράνη και πετσέτες για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
(βάλτε τη σε ζεστό φούρνο 50 βαθμών )

Πρώτα μοιράζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι ζυμαριού το ανοίγουμε σε φύλλο πλάτος 50-50εκ και πάχος 1 εκ., αλείφουμε με την σοκολάτα και το τυλίγουμε σε ρολό.

Το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το άλλο κομμάτι και το ανοίγουμε και αυτό σε φύλλο όπως το παραπάνω και βάζουμε στην μέση το παραπάνω ρολό με την σοκολάτα στη μέση.

Κόβουμε σε λωρίδες από δεξιά και αριστερά και μετά το πλέκουμε.

Διαλύουμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και κάνουμε μια επάλειψη και στα δυο ρολά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150-160β και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στον αέρα.

Tips: Η θερμοκρασία προσαρμόζεται ανάλογα με τον φούρνο, και με αέρα ή χωρίς.
Για να το ψήσουμε το τσουρέκι, το τοποθετήσαμε σε βαθύ σκεύος, μέσα σε μία λαδόκολλα, και το καλύτερο είναι σκεύος αλουμινίου. Έτσι φουσκώνει καλύτερα στο ψήσιμο.
Επίσης, καλό είναι να ψήνεται μετά τα πρώτα λεπτά με φύλλο λαδόκολλας από πάνω.

Μόλις ψηθεί σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει με μία πετσέτα, και μετά τυλίγουμε με μεμβράνη και διατηρείται έτσι μαλακό για 3-4 ημέρες.

Η Συνταγή είναι από κ. Manthos Anagnostou “Γλυκες συνταγες”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές1 ώρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ώρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές17 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές19 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές21 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές23 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Exit mobile version