Υλικά
1 1/4 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι
1 1/4 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κακάο
2 κρόκους αυγών
1 αυγό ολόκληρο
1 χαρτάκι άρωμα βανίλιας
200 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ
μισό κιλό σαντιγύ
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κιλό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάζουμε 400 γραμ. γάλα σε μία σουπιέρα, βουτάμε ένα ένα τα μισά μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε στρογγυλή φόρμα κάτω και στα πλάγια.
Βήμα 2
Στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, σιγά σιγά το αλεύρι και το διαλύουμε.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα (τους 2 κρόκους και το ολόκληρο αυγό), τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, το βούτυρο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι συνέχεια ώσπου να πήξουν και τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Βήμα 5
Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη μισή σαντιγύ, από πάνω στρώνουμε την κρέμα και κλείνουμε την επιφάνεια της φόρμας με τα υπόλοιπα μπισκότα βουτηγμένα πάλι στο γάλα.
Βήμα 6
Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη και την αφήνουμε 7-8 ώρες.
Βήμα 7
Κατόπιν, την ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς την σε πιατέλα, γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ και σερβίρουμε.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://nostimada.gr