Connect with us

Γλυκα

Πάστες με μαύρη σοκολάτα

Published

on

pasta sokolata

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το σιρόπι:

Ζάχαρη: 100 γρ.

Νερό: 100 γρ.

Δυνατός καφές: 2 κουταλιές σούπας

Υλικά για το παντεσπάνι:

Ζάχαρη: 125 γρ.

Αυγά: 4 μέτρια

Αλεύρι: 125 γρ. (για όλες τις χρήσεις)

Κακάο: 1 κουταλιά σούπας

Βούτυρο: 25 γρ. (λιωμένο) και λίγο επιπλέον για τα ταψιά

Υλικά για τη γκανάζ σοκολάτας του εσωτερικού:

Κρέμα γάλακτος: 400 ml

Σιρόπι γλυκόζης: 50 ml

Σκούρα σοκολάτα: 500 γρ. (70% κακάο)

Βούτυρο: 100 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)

Υλικά για την σαντιγί:

Κρέμα γάλακτος: 300 ml

Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας

Βανίλια: 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα ή 1 βανιλίνη

Υλικά για την γκανάζ της επικάλυψης:

Σοκολάτα πικρή: 150 γρ. (70% κακάο)

Κρέμα γάλακτος: 150 ml

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι: βάζετε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και προσθέτετε το νερό. Το βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε να σιγοβράσει 2 – 3 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον καφέ. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι: βουτυρώνετε 2 ρηχά ταψάκια, 20 Χ 30 εκ. περίπου και τα στρώνετε με λαδόχαρτο ψησίματος.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το κακάο.

Σε πυρίμαχο μπολ, βάζετε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε ελαφρά να αναμειχθούν. Στη συνέχεια βάζετε το μπολ πάνω από σκεύος με νερό που σιγοβράζει (προσοχή το μπολ να μην ακουμπά στο νερό) και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να αφρίσει και να τριπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο, περίπου 4 λεπτά.

Στη συνέχεια αδειάζετε το μείγμα των αυγών στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε μέχρι να αφρίσει καλά και να κρυώσει, περίπου 5 λεπτά. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι, το οποίο ενσωματώνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μεταλλικό κουτάλι. Τέλος προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε απαλά.

Χωρίζετε το μείγμα στα δύο ταψιά που ετοιμάσατε, το απλώνετε και στρώνετε την επιφάνεια.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 – 14 λεπτά.

Βγάζετε από το φούρνο τα αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για την γκανάζ σοκολάτας: βάζετε την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη σε κατσαρολάκι στη φωτιά, να κάψουν. Εν τω μεταξύ σπάτε σε κομματάκια την σοκολάτα και την βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Όταν η κρέμα είναι καυτή, την αδειάζετε πάνω από την σοκολάτα. Αφήνετε λίγα λεπτά να λιώσει κάπως η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αφήνετε άλλα 10 – 15 λεπτά να πέσει κι άλλο η θερμοκρασία του και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε να αναμειχθεί. Πριν την χρησιμοποιήσετε την ανακατεύετε ξανά.

Για την σαντιγί: βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή σαντιγί. Την φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

Για την γκανάζ επικάλυψης: σπάτε την σοκολάτα σε κομμάτια και την βάζετε σε μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος να κάψει και την προσθέτετε στην σοκολάτα. Αφήνετε μερικά λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύετε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του πριν το χρησιμοποιήσετε.

Για την συναρμολόγηση: κόβετε ελάχιστα ολόγυρα το παντεσπάνι για να γίνει ομοιόμορφο. Σε πιατέλα βάζετε ένα ορθογώνιο τσέρκι στο μέγεθος του παντεσπανιού (γίνεται και χωρίς τσέρκι, αλλά το τσέρκι κάνει την διαδικασία πιο εύκολη). Με πινέλο βρέχετε το παντεσπάνι με το μισό σιρόπι. Από πάνω απλώνετε τη γκανάζ σοκολάτας. Βάζετε το δεύτερο παντεσπάνι και το βρέχετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Από πάνω απλώνετε τη σαντιγί. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.

Το βγάζετε και απλώνετε τη γκαναζ επικάλυψης. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο για 10 – 15 λεπτά να σφίξει η επικάλυψη. Το βγάζετε, αφαιρείτε το τσέρκι και με μεγάλο μαχαίρι κόβετε το γλυκό σε 20 ή 24 κομμάτια. Το κόψιμο είναι πιο καθαρό αν το μαχαίρι είναι ζεστό. Αυτό το πετυχαίνετε βουτώντας το για λίγο σε ζεστό νερό και στη συνέχεια στεγνώνοντας τη λάμα με μια καθαρή πετσέτα. Ανάμεσα στα κοψίματα επαναλαμβάνετε την διαδικασία.

Οι πάστες διατηρούνται στο ψυγείο. Πριν τις σερβίρετε, αφήστε τις 15 – 20 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου.

Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.radicio.com

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές2 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές4 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές6 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές7 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές8 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές8 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές10 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές24 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Exit mobile version