Συνταγές
Ωραίο καλοκαιρινό φαγητό που δεν λες όχι – νηστίσιμα γεμιστά
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ντομάτες
Μελιτζάνες
Κολοκύθια
Πιπεριές
Πατάτες
Κρεμμύδια
Σκόρδο
Ρύζι Καρολίνα (1 κουταλιά της σούπας για κάθε κομμάτι )
Μαϊντανός
Δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε όλα τα λαχανικά.
Τα ανοίγουμε βγάζουμε το εσωτερικό και τα ψιλοκόβουμε στο χερι .
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το ψαχνό από τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και ρίχνουμε το ψαχνό από τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αφήνουμε ένα με δυο λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο , το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τα λαχανικά και ανάμεσα βάζω πατατούλες .
Ρίχνουμε λάδι και λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα ,σκεπάζουμε το ταψί με βρεγμένο χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
Τα βάζουμε στο φουρνο να ψηθούν στους 210 με 220 βαθμούς και όταν μαλακώσουν αφαιρώ το χαρτί και το αλουμινόχαρτο να πάρουν χρώμα και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μια δροσερή καλοκαιρινή συνταγή για ντομάτες γεμιστές με τυρί..
ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα:
6 ντομάτες
400 γρ. μυζήθρα
Ψιλοκομμένο μαιντανό
1 ματσάκι φρέσκο σκόρδο
3 μικρά άσπρα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι εστραγκόν
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 μικρό κουταλάκι μπρικ
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Κόβεις το πάνω μέρος από τις ντομάτες και τις αδειάζεις με ένα κουτάλι.
Βήμα 2
Τις αλατίζεις και τις αφήνεις αναποδογυρισμένες πάνω σε μια σχάρα να στραγγίξουν καλά για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατεύεις σε ένα μπολ τη μυζήθρα, το μαιντανό και τα φύλλα του εστραγκόν ψιλοκομμένα.
Βήμα 4
Στη συνέχεια προσθέτεις τα ψιλοκομμένα φύλλα του σκόρδου και τα άσπρα κρεμμύδια επίσης ψιλοκομμένα, την κρέμα γάλακτος το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 5
Ανακατεύεις με ένα πιρούνι το μίγμα, γεμίζεις τις ντομάτες και τις γαρνίρεις από πάνω με το μπρικ.
Τις σερβίρεις κρύες.
Συμβουλή: Για να παρουσιάσεις τις γεμιστές ντομάτες στο τραπέζι καλοφτιαγμένες, γέμισε τες με την σύριγγα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας το μεγάλο ρύγχος της.