Γλυκα
Μπουγάτσα χωριάτικη νηστίσιμη
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα(δεν είναι όλες νηστίσιμες,ελέγχουμε την συσκευασία)
4 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
3 βανίλιες
ξύσμα ενός λεμονιού(μπορείτε και λιγότερο γιατί έχει έντονο άρωμα)
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι ή 2 κ.σ μαργαρίνη λιωμένη
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Κατεβάζουμε απο την φωτιά ρίχνουμε την μαργαρίνη η το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού
Σε ένα λαδωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας,από πάνω στρώνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το δεύτετρο φύλλο σφολιάτας
Στρώνουμε τις ακρες γυρω γυρω στο ταψί,χαράσουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανελα