Συνταγές
Μια νηστίσιμη μπουγάτσα για πρωινό με την οικογένεια είναι ότι πρέπει
Η Συνταγή είναι από κ. ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι (κρατάμε 1κουταλια)
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια ζάχαρη περίπου ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε
1 βανίλια
1 κουταλάκι ξυσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές ηλιέλαιο
2 κουταλιές βιταμ με ελαιόλαδο ότι έχετε
500 γρ.φυλλο κρούστας
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά κρύα , ανάβουμε το μάτι ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς .
Τραβάμε από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το βιταμ ανακατεύουμε .
Περνάμε με ηλιέλαιο το ταψί , λαδωνουμε 5 φύλλα ανάμεσα , ρίχνουμε κανέλα , ξανά φύλλα λαδωμένα,χαρακωνουμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 190 βαθμούς, προσοχή μην σας αρπάξει.
Χρησιμοποιήστε ελαφρύ λάδι δίνει απαλή υφή στην κρέμα και δεν μαυρίζει το φύλλο.
Η Συνταγή είναι από κ. ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.