Συνταγές
Μηλοπιτάκια μεθυσμένα με μπύρα, αλεύρι ολικής και μέλι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση θέλουμε:
2 κουπες μήλα τριμμένα χοντρά
1 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/2 κ.σ γαρίφαλο
2 κ.σ μέλι
1 κ.σ σουσάμι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον ρεντε από την χοντρή πλευρά.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός το μελι.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και όταν κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε το μέλι.
Για την ζύμη θέλουμε:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κουπα μπύρα
1 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
500 γρ. αλεύρι ολικής
Πώς θα κάνουμε την ζύμη:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C βαθμούς αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, την μπύρα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν παουτερ και ζυμώνουμε καλά.
Κόβουμε μικρά κομμάτια τη ζύμη και ανοίγουμε πιτακια μέσα σε ένα πιάτο, βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε καλά σε στρογγυλά μπαλάκια.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 25′-30′ λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”