Connect with us

Γλυκα

Με ένα καλό ανακάτεμα και είσαι πιο κοντά στην επιτυχία για υπέροχα σπιτικά λουκούμια τριαντάφυλλο

Υλικά καβουρδισμένα αμύγδαλα 450-480 γρ. ζάχαρη 500 ml νερό 1/2 κούπα(ες) κορν φλάουρ ή νισεστέ 4 φύλλο(α) ζελατίνης 1/2-1 κ.σ. ροδόνερο 1/2 καπάκι χρώμα ζαχαροπλαστικής για το πασπάλισμα: 1/2 κούπα(ες) άχνη ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καβουρδίζω πριν ξεκινήσω τα αποφλοιωμένα (λευκά, ωμά) αμύγδαλα. Σε ένα μπολάκι, μουλιάζω για λίγα λεπτά καλά τις ζελατίνες μέσα σε μπόλικο νερό. […]

Published

on

t1 loykoymi

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
καβουρδισμένα αμύγδαλα
450-480 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
1/2 κούπα(ες) κορν φλάουρ ή νισεστέ
4 φύλλο(α) ζελατίνης
1/2-1 κ.σ. ροδόνερο
1/2 καπάκι χρώμα ζαχαροπλαστικής
για το πασπάλισμα:
1/2 κούπα(ες) άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζω πριν ξεκινήσω τα αποφλοιωμένα (λευκά, ωμά) αμύγδαλα. Σε ένα μπολάκι, μουλιάζω για λίγα λεπτά καλά τις ζελατίνες μέσα σε μπόλικο νερό. Παράλληλα γεμίζω την κούπα με το κορν φλάουρ ή το νισεστέ με λίγο από το νερό που έχω υπολογίσει (τα 500ml) κι ανακατεύω πολύ καλά με ένα κουτάλι, να διαλυθεί καλά η σκόνη και να μην έχει γρομπαλάκια.

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνω το υπόλοιπο μετρημένο νερό και τη ζάχαρη. Κάποιες συνταγές δίνουν ίδια ποσότητα νερού-ζάχαρης, φτιάχνοντας όμως τα λουκούμια διαπίστωσα ότι παραβγαίνουν γλυκά, αν υπολογίσετε ότι θα τα καλύψετε και με άχνη στο τέλος. Γι’αυτό δίνω τα 450-480γρ. ζάχαρης, αντί για 500γρ..

Αν όμως θέλετε πολύ-πολύ-πολύ γλυκά λουκουμάκια, ακολουθήστε την αναλογία 1:1. Έχω το μάτι στο έντονο κι ανακατεύω τη ζάχαρη έως ότου διαλυθεί τελείως με μια ξύλινη κουτάλα. Στραγγίζω καλά με τα χέρια τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως.

Κάπου εδώ το νερό θα αρχίσει να κοχλάζει. Προσθέτω και το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακατεύω μια γύρω και χαμηλώνω (μεσαία προς χαμηλή φωτιά) την ένταση.

Ανακατεύω συνεχώς κυκλικά αλλά και στο κέντρο της κατσαρόλας, για να μη μου κολλήσει καθόλου το μείγμα. Μέσα σε 15′ το πολύ, θα έχει μεταμορφωθεί σε μια κολλώδη, υπόλευκη “κρέμα”, δείγμα ότι το μείγμα “έδεσε”. Αν βουτήξετε ένα κουτάλι στην κατσαρόλα και σηκώσετε την “κρέμα”, ουσιαστικά θα στέκεται, θα έχει πήξει.

Αφήνω το μείγμα για ακόμη 45′ περίπου (σύνολο 1 ώρα), μέχρι το μείγμα να χρυσίσει. Πριν αποσύρω, προσθέτω στο μείγμα 1 κ.σ. ροδόνερο και 1/2 καπάκι (περίπου 1 κ.γλ. κοφτό) χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μου. Εγώ χρησιμοποίησα κόκκινο, γιατί ήθελα κάτι πιο έντονο και ζωηρό. Ανακατεύω ζωηρά να πάει παντού το χρώμα και το υγρό.

Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει καλά. Ετοιμάζω στο ενδιάμεσο το δισκάκι μου. Διαλέγω μια φόρμα ή ένα κεσεδάκι, ανάλογα με την ποσότητα που κάνω και το ύψος που θέλω να έχω τα λουκουμάκια μου.

Αυτή που χρησιμοποίησα εγώ είναι 14×23 εκ.. Στρώνω λαδόχαρτο στη βάση και τα τοιχώματα, ώστε να αφαιρείται εύκολα το μείγμα.

Αφού κρυώσει καλά το μείγμα για τα λουκουμάκια μου, γεμίζω με αυτό το φορμάκι και λειαίνω την επιφάνεια. Το αφήνω 1 βράδυ (ή 6 ώρες min.) να στεγνώσει.

Την επομένη ανασηκώνω το λαδόχαρτο και τοποθετώ το ορθογώνιο λουκούμι στον πάγκο της κουζίνας μου. Με ίσιο, μεγάλο μαχαίρι κόβω το μεγάλο λουκούμι σε μπουκίτσες, στο μέγεθος που θέλω. Εάν χρειαστεί, λαδώνω λιγάκι το μαχαίρι για να κόβει πιο εύκολα. Αφήνω τις μπουκιές 1-2 μέρες σε δροσερή θερμοκρασία (όχι στο ψυγείο!) να στεγνώσουν καλά.

Τότε μόνο το λουκούμι “γερνά” και δεν απορροφά την άχνη, στην οποία θα το τυλίξετε. Ο λόγος που το κόβετε σε μπουκιές μετά το 6ωρο, είναι για να στεγνώσει πιο γρήγορα.

για το πασπάλισμα:
Γεμίζω ένα μπολ με την άχνη. . Ρολάρω πολύ καλά και από όλες τις πλευρές τα λουκούμια μέσα στην άχνη και τα αποθηκεύω σε κουτί, σε δροσερό και ξηρό μέρος. Θα χρειαστεί να φτιάξω χωρίσματα σαν ορόφους, με τη βοήθεια από αντικολλητικό χαρτί.

pastrychef

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές13 λεπτά ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές21 λεπτά ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές16 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές18 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές20 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές22 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Exit mobile version