Συνταγές
Αρωματικό τέλειο γλυκό τριαντάφυλλο
Υπέροχο,φανταστικό, ξεχωριστό και ιδιαίτερο το γλυκό τριαντάφυλλο
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 400 γρμ πέταλα τριαντάφυλλου
έβαλα 500 γρμ ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό , το χυμό από 1 λεμόνι στο τέλος και 1 βανίλια.
Εκτέλεση
Βάζουμε τα πέταλα τριαντάφυλλου να βράζουν για 20′ με το νερό σέ σιγανή φωτιά πρώτα. Ύστερα προσθέτουμε την ζάχαρη, βράζω για 10′ και σβήνουμε τη φωτιά
Αφήνουμε όλη την νύχτα. Τό πρωί ξανάβραζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι του, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού ,τη βανίλια και σβήνουμε τη φωτιά
Γεμίζουμε το αποστειρωμενο βάζο και είναι έτοιμο όταν πλέον κρυώσει..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!