Connect with us

Μαρμελαδα

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Published

on

0902201839915 2 300x225 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (Βγάζει περίπου 4 βάζα μαρμελάδα)
12 μεγάλα πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια  κομμένα σε φέτες

2 κιλά ζάχαρη

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας γλυκόζη

2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο

χυμό 2 μεγάλων λεμονιών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέξτε καρπούς που δεν έχουν εξωτερικά σημάδια απέξω.Πλύντε τα πορτοκάλια καλά και κόψτε τα στην μέση και μετά στα 4.

Βγάλτε τα λευκά νεύρα από το κέντρο..Μπορείτε να τα κόψετε και πιο λεπτά σαν μπαστουνάκια και να μην τα περάσετε από το μούλτι(στην αρχή του δεύτερου βρασίματος)..

Βάλτε τα φρούτα στο νερό ( να τα σκεπάζει) και βάλτε ένα πιάτο από πάνω ..Αφήστε τα όλη την  νύχτα .. Αλλάξτε το νερό τους 2 φορές(την δεύτερη φορά λίγο πριν αρχίσετε τον βρασμό).

Το επόμενο πρωί ρίξτε μέσα την ζάχαρη και βάλτε τα να βράσουν για 1 ώρα ..Προσθέστε την γλυκόζη και το τζίντζερ.Σταματήστε τον βρασμό και αφήστε την μαρμελάδα σας να ξεκουραστεί για μια μέρα .Το επόμενο πρωί περάστε τα πορτοκάλια από το μούλτι και ρίξτε τον πολτό μέσα στην κατσαρόλαμε τα υπόλοιπα υγρά..Βράστε για δεύτερη φορά για άλλα 60 λεπτά  ανακατεύοντας συχνά..Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός ρίξε μέσα τον χυμό από τα λεμόνια ..

Βάλτε την μαρμελάδα σας σε στεγνά, καθαρά βάζα .Κλείστε τα ερμητικά και γυρίστε τα ανάποδα.Αφήστε να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε στεγνό σκοτεινό ντουλάπι ..

Tips για να διατηρήσουμε τις σπιτικές μαρμελάδες:

Τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες μας αρέσουν για δυο λόγους: Πρώτον συγκεντρώνουν όλη τη νοστιμιά και τη θρεπτικότητα των φρούτων και δεύτερον διατηρούνται για πολύ καιρό. Είναι απαραίτητο όμως να γνωρίζουμε την διαδικασία για την σωστή αποθήκευση και συντήρησή τους.

Πρόκειται για μια απλή σχετικά διαδικασία η οποία προστατεύει τα γλυκά μας από μικροοργανισμούς, μύκητες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα βλάψει ενώ παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να τα φυλάξουμε στα ντουλάπια μας έως και 12 μήνες.Αγοράζουμε γυάλινα βάζα σε όποιο μέγεθος επιθυμούμε. Προσοχή: είναι σημαντικό να κλείνουν αεροστεγώς καθώς κυκλοφορούν στην αγορά και κάποια που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, συνεπώς δεν μας κάνουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 οC.Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων, τα ξεπλένουμε επιμελώς και στη συνέχεια τα σκουπίζουμε προσεκτικά ώστε να μην έχουν υπολείμματα νερού.Πάνω στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψί στρώνουμε μια βαμβακερή πετσέτα, πάνω στην πετσέτα βάζουμε τα βάζα γυρισμένα ανάποδα και δίπλα τα καπάκια τους.Τα αφήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.Κατόπιν τα βγάζουμε προσεκτικά με γάντι κουζίνας και τα γεμίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστά μέχρι το χείλος με το γλυκό ή τη μαρμελάδα. Το περιεχόμενο των βάζων πρέπει επίσης να είναι ζεστό.

Κλείνουμε σφικτά με τα καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε.Τα αφήνουμε ανάποδα για αρκετές ώρες μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.Ένα δείγμα της επιτυχίας του αεροστεγούς κλεισίματος είναι το ελαφρύ βαθούλωμα που παρατηρείται στο κέντρο του καπακιού αλλά και ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούμε όταν ανοίγουμε για πρώτη φορά το βάζο ο οποίος επιβεβαιώνει την ύπαρξη κενού αέρος.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να αλλοιώσει τα γλυκά μας είναι η ύπαρξη υπολειμμάτων σάλιου γι’ αυτό φροντίστε οι δοκιμές κατά τη διάρκεια παρασκευής τους αλλά και η κατανάλωση τους να γίνονται πάντα με καθαρό σκεύος (κουτάλα, κουτάλι κτλ.).

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο  https://koykoycook.gr

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές7 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές9 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές11 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές13 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές15 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές15 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές15 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές17 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version