Συνταγές
Υπέροχη εύκολη συνταγή για σπιτικά μακαρόν
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Victoria Zourou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το μακαρόν
120 γρ. αμύγδαλο, χωρίς φλούδα ή φιλε
120 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
Περνάμε το μείγμα από μία σίτα. Αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια τα περνάμε ξανά από το μπλέντερ και μετά από τη σίτα. Δεν θέλουμε μεγάλα κομμάτια στο μείγμα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 5 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Με μία μαρίζ παίρνουμε τη μισή μαρέγκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε στον κάδο με την υπόλοιπη μαρέγκα την σκόνη αμυγδάλου και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία μπολ.
Στο ένα μπολ βάζουμε το κίτρινο χρώμα, στο άλλο μπολ βάλουμε το κόκκινο χρώμα και το τρίτο μπολ το αφήνουμε άσπρο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάρει χρώμα όλο το μείγμα.
Μεταφέρουμε τα μείγματα σε τρείς διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής.
Στρώνουμε σε δύο ταψάκια από ένα φύλλο σιλικόνης (silpat) και σχηματίζουμε με τα κορνέ τα μακαρόν. Χτυπάμε λίγο τα ταψάκια για να ισιώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ώστε να κάνουν κρούστα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ο C στον αέρα.
Ψήνουμε για 12-13 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.
Θα προσέξετε να μην σας βγουν πολύ μεγάλα έτσι ώστε να βγουν περισσότερα.
Για το σερβίρισμα
Μαρμελάδα βύσσινο ή λεμόνι, σοκολάτα ή απλή κρέμα patisserie.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Victoria Zourou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”