Συνταγές
Μακαρόν αφράτο μαστιχωτό με άρωμα αμυγδάλου γεμισμένα με αφράτη κρεμούλα λιωμένης λευκής σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από Soula Manik – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πάμε στα υλικά 230 γρ πούδρα αμυγδάλου 190 γρ άχνη τα ανακατεύουμε μαζί αυτά τα δύο
190 γρ ασπράδι 170 γρ ζάχαρη σε Μπέιν Μαρί ανακατεύουμε με τον αυγοδαρτη μέχρι να ζεσταθούν κ να λιώσει η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να μη ψηθεί το ασπράδι
Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα αυτό το μίγμα και προσθέτουμε το μίγμα με την πούδρα αμυγδάλου σε δύο δόσεις ανατατευοντας με μια μαριζ ρίχνω και δύο τρεις σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλου αν δεν έχουμε δεν πειράζει
Έχουμε σχηματίσει σε λαδόκολλα κύκλους βάζουμε σε κόρνε το μίγμα και αραδιαζω τα μακαρον χτυπαμε πέντε έξι φορές το ταψί για να κάτσουν τα μακαρον και αφήνουμε μια ώρα πριν τα βάλουμε να ψηθούν
Ψήνουμε για πέντε λεπτά στους εκατόν είκοσι με λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου και μετά για 15 λεπτά στους 145 με κλειστή την πόρτα
Φυσικά τα παρακολουθουμε συνεχώς γιατί κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά
Όταν κρυώσουν εντελώς γεμιζουμε με ότι κρέμα θέλουμε
Εγώ έβαλα φυτική κρέμα με άχνη ζάχαρη λίγο τυρί κρεμα και μια λιωμένη λευκή σοκολάτα
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από Soula Manik – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.