Συνταγές
Νοστιμότατα και τέλεια λαζάνια με κιμά, τυριά και μπεσαμέλ
Η Συνταγή είναι από Αριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο).
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια (1 φρέσκο και 1 ξερό) και 4 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Σβήνουμε με κονιάκ (αν δεν έχουμε σβήνουμε με κόκκινο κρασί).
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, χυμό ντομάτας, πελτέ, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξυλάκι κανέλα, 4-5 κόκκους μπαχάρι, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 4 γαρύφαλλα και λίγο μπούκοβο.
Σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις γίνει, τραβάω από την φωτιά, αφαιρώ την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα και την δάφνη…
Για την μπεσαμέλ…
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε 8 κουταλιές της σούπας φυτίνη και μόλις λιώσει ρίχνουμε 8 κοφτές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε 1 λίτρο & 1/2 γάλα φρέσκο σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Μόλις αρχίσει να πήζει, τραβάμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε 2 κρόκους αυγών, με τυρί τριμμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έτοιμα για τον φούρνο…
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ορθογώνιο ταψί και ρίχνω μπεσαμέλ.
Από πάνω βάζουμε την πρώτη στρώση λαζάνια , μετά κιμά, λεπτές φέτες κίτρινο τυρί, μπεσαμέλ, δεύτερη στρώση λαζάνια, κιμά, τυρί τριμμένο, κασέρι σε λεπτές φέτες, μπεσαμέλ, τρίτη στρώση λαζάνια, κιμάς, τριμμένο τυρί, μπεσαμέλ, τυρί τριμμένο και τρίμματα από την φυτίνη.
Σκεπάζουμε το ταψί μου με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για 35 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Αριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.