Connect with us

Συνταγές

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

Published

on

28059038 10211387942279759 1418273175508505228 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από κ. Πόγκα Γαρυφαλλιά – “Χρυσές Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΥΡΕΞ:
1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο – χοιρινό
1 πακέτο κανελόνια
6-7 μελιτζάνες
4 χρωματιστές πιπεριές οι πράσινες να είναι κέρατο είναι πιο γλυκιές χοντροκομένες σε καρέ
2 καρότα μεγάλα τριμένα στο χονδρό μέρος του τρίφτη
2 κρεμύδια μεγάλα ξερά άσπρο – κοκκινό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα μεγάλη ή δύο μέτριες κομμένες καρέ +2 που τις περνάω απ’τον τρίφτη για τις περάσω μια βράση απ το τηγάνι να ρίξω απο πάνω απ τα καννελόνια
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ:
ΤΣΙΜΠΙΕΣ….κουρκουμά γλυκιά πάπρικα κόκκους μπαχάρι…μοσχοκάρυδο το τρίβουμε όχι έτοιμο τριμμένο- ξυλάκι καννέλας
Αλάτι – mix πιπεριών
Κρέμα μπαλσάμικου εσπεροειδών (λεμόνι – πορτοκάλι) ελαιόλαδο
( Τριμμένη φρυγανιά για τον πάτο του πυρέξ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας σωτάρουμε μαζί κιμά με κρεμμύδι σκό ρδο αφού καβουρδιστεί ρίχνουμε τα λαχανικά μας τα μπαχαρικά μας την ντομάτα…δεν προσθέτουμε άλλο ελαιόλαδο…το αφήνουμε για 20 λεπτά να πιεί τα υγρά του. Και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Έχω κόψει τις μελιτζάνες κάθετα τις έχω βάλει ένα μεγάλο μπωλ σε αλατισμένο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα που στο μισαώρο το αλλάζω και βάζω ξανά καθαρό με αλάτι
Τις βγάζω μετά τις ξεπλένω και τις απλώνω σε ενα χαρτί κουζίνας να αποροφήσουν τα υγρά
Σε ένα ταψάκι φούρνου βάζω λαδόκολα τις τοποθετώ και τις περνάω με ένα πινελάκι ελαφρά με ελαιόλαδο πάνω – κάτω με λίγο αλατάκι τις βάζω στο φούρνο και τις κοιτάω να πάρουν χρώμα και γυρίζω και απο την άλλη να πάρουν χρώμα….τις τοποθετώ περιμετρικά στο πυρέξ και στον πάτο …που έχω ρίξει διάσπαρτα τριμένη φρυγανιά.
φτιάχνω μια ελαφριά ΜΠΕΣΑΜΕΛ: με 800 γρμ φρέσκο γάλα 2 κ.σ αλεύρι + 2 κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ βούτυρο μεγάλη
Μοσχοκάρυδο…αλάτι πιπέρι και τυρί τριμμένο μετσοβόνε
Πέρνω 4 κουταλιές τις προσθέτω στον κιμά μου ανακατεύω να ενσωματωθούν και αρχίζω να γεμίζω τα καννελόνια μου τα τοποθετώ στο πυρέξ μου με την σειρά
Έχω βάλει την τριμμένη ντομάτα με λίγο αλατάκι και πιπέρι και λίγο ζαχαρίτσα να πάρει μια βράση και την ρίχνω πάνω απο τα καννελόνια μαζί με την υπόλοιπη μπεσαμέλ τα κλείνω με τις μελιτζάνες και πασπαλίζω από πάνω με καπνιστό τυρί μετσοβόνε
Ψήνω στον φούρνο στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα στην χαμηλή σχάρα στους 180 βαθμούς

Είναι μια συνταγή δικής μου εμπνεύσεως και τελικά πέτυχε και όσοι έφαγαν ενθουσιάστηκαν όλοι και ζητούσαν συνταγή φυσικά για κομμάτι κομμένο ούτε που πρόλαβα βέβαια

Συνταγή από κ. Πόγκα Γαρυφαλλιά – “Χρυσές Συνταγές”.

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές11 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές13 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές15 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές17 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές18 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές19 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές19 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές20 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version