Συνταγές
Τέλειο δεν υπάρχει πιο ωραίο φαγητό – κανελόνια με κιμά και τυρί
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
Κιμάς μοσχαρίσιος, εγώ προτιμώ από το μέρος ελιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
σάλτσα
μαιντανός
αλάτι, πιπέρι, άλλες φορές βάζω κανελίτσα και άλλες βάζω μπαχάρι
ξύδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα τον κιμά σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά, τον σπάζω καλά με ένα πιρούνι να μην μένουν χονδρά κομμάτια, τέλος τον σβήνουμε με το ξύδι για να σπάσει αυτή η μυρωδιά του κρέατος, ρίχνουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαιντανό, και βάζουμε 4 μεγάλες κτσ. σπιτική σάλτσα, τα μπαχαρικά μου, λίγο νεράκι και στην χύτρα μου για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε και αν έχει νερό μέσα συνεχίζουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουταλάκι ή τα σέρνω πάνω στον κιμά για να τα γεμίσουμε πιο γρήγορα.
Τα βάζουμε σε ταψί, ρίχνουμε μπόλικο τυράκι και νερό περίπου να τα σκεπάζει, ψήνουμε μέχρι να γίνει το φαγητό στους 180 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.