Συνταγές
Κανελόνια με σπανάκι και τυριά – Θαυμάσιο φαγητό μούρλια φαίνεται με ωραία υλικά!
Η συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 πακέτο κανελόνια
-1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-1 κτσ. βούτυρο
-200 γρ. μοτσαρέλα
-200 γρ. ανθότυρο
-200 γρ. γκούντα τριμμένη
-400 ml. κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι, άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε.
Το σωτάρουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και το βούτυρο , προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι κι άνηθο κι αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το ανθότυρο, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια μας ! Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ αφού το έχουμε αλοίψει με λίγο λάδι ή βούτυρο.
ΠεριχΎνουμε με τη κρέμα γάλακτος , πασπαλίζουμε με τη γκούντα και ψήνουμε στους 200 για 40 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για πανεύκολο πέστο βασιλικού με λίγα υλικά κλασικά και αγνά – μόνο σε 10″..
Η συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κάθε 100γρ. βασιλικό, 1-2 σκελίδες σκόρδο, 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο, 3 κουτάλια τυρί τριμμένο ότι βάζετε στα μακαρόνια, 50 γρ. ξηροί καρποί, ελάχιστο αλάτι.
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο multi και είναι έτοιμο το πέστο μας, να το χρησιμοποιήσουμε για τα μακαρόνια, ψάρια.
Τα βάζα τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για το χειμώνα.
Η συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.