Φαγητα
Σήμερα θα φτιάξουμε κανελόνια με κιμά για το σπιτικό τραπέζι
Η συνταγή είναι από Eleni Tararaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. κιμά ανάμεικτο, 200 γρ. μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα, κάτι λιγότερο από μισή πράσινη, μισή κόκκινη πιπεριά, μισό ξερό κρεμμύδι, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά, 2 φύλλα δάφνης, 1 ξύλο κανέλα, πιπέρι, αλάτι, 1 ντομάτα, κονκασέ, 1 κτγ. πελτέ, ροζέ κρασί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό σε λάδι βάζουμε τον κιμά για 5 λεπτά, αλλάζει χρώμα, σκάβουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνω τα κρεμμύδια, τα ροδίζουμε, ανακατεύουμε, πάλι λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε πιπεριές και μανιτάρια άλλα 5 λεπτά.
Επειτα, τρίβουμε στο πάτο του τηγανιού 1 κτγ. πελτέ, σβήνουμε με ροζέ κρασί, ανακατεύω και όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε ντομάτα και όλα τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, σκεπάζουμε και βράζουμε για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε απ΄το μάτι και αφάνω να κρυώσει κάπως. Σε άλλο τηγανάκι τηγανίζουμε μια σκελίδα σκόρδο, βάζουμε ντομάτα, αλάτι, πάπρικα καυτερή, μπαχάρι, λίγη ζαχαρη και βράζω έως ότου δέσει η σάλτσα. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα ταψάκι, (περίπου 4 μερίδες, βγάζει το ταψάκι μου) και αρχίζουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια με τον χλιαρό κιμά πιά.
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, αφού έχουμε αφαιρέσει τα μπαχάρια, πρέπει να σκεπάζει οριακά τα ωμά κανελόνια, βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί. Κλείνουμε ερμητικά με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε, και βάζουμε μπόλικο τυρί, και ψήνουμε άλλα 10 με 15 λεπτά ώσπου να ροδίσει, αν χρειάζεται βάζουμε στον αέρα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά, σερβίρουμε με πράσινη σγουρή σαλάτα και ροζέ κρασί.
Η συνταγή είναι από Eleni Tararaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.