Συνταγές
Καιρός για τους πιο υπέροχους κουραμπιέδες
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
250γρ βούτυρο πρόβειο η αγελαδινό
250γρ βούτυρο αγελαδινό (τύπου κερκύρας), μαλακό
3/4 μεγάλου ποτηριού ζάχαρη άχνη, 160γρ
4 βανίλιες
3 με 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 700 με 800γρ
1 ποτήρι αμύγδαλα με φλούδα ωμά 250γρ,
τα οποία ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τα ωμά αμύγδαλα μας από την προηγούμενη μέρα στους 200 βαθμούς αέρα για 8 λεπτά μόνο! Χτυπάμε πάρα πολύ καλά την άχνη, βανίλιες και βούτυρα (να είναι πολύ μαλακά) να αφρατέψουν, να γίνει σαν κρέμα και να ασπρίσει, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι απαλά και μετά βάζουμε και τα αμύγδαλα ολόκληρα η αν θέλουμε ελαφρώς σπασμένα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακιά αλλά να μην κολλάει. Τα πλάθουμε σε μακρόστενο φεγγαράκι ή στρόγγυλο σχήμα. Αραδιάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 20 με 25 λεπτά. Να πάρουν ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα.
Μόλις κρυώσουν τα περνάμε μέσα σε ζάχαρη άχνη και τα πασπαλίζουμε και από πάνω με την άχνη.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για νοστιμότατους και πολύ αρωματικους κουραμπιέδες με καβουρδισμένο αλεύρι
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ αλεύρι γοχ
100 γρ αμύγδαλα ψημένα ψιλοσπασμενα
180 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ άχνη + για το πασπαλισμα
Μια πρέζα κανέλα και μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι στο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με αυγοδαρτη συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα μπεζ προσοχή να μην καεί το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυωσει
Αφού κρυώσει βάζουμε αμύγδαλα άχνη αλάτι κανέλα ανακατεύουμε και βαζουμε το βούτυρο ζυμωνουμε πλαθουμε μπαλάκια 25 γρ περίπου τους βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα
Πιέζουμε απαλά στο κέντρο με το χερούλι ξύλινης κουτάλας ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις στους 180 β για 15-17 λεπτά.αφηνουμε να κρυώσουν και πασπαλιζουμε με άχνη.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Χρυσές Συνταγές”.