Connect with us

Γλυκα

Κέικ μόκα με καρύδια, χωρίς ζάχαρη

Published

on

Keik Moka me karydia cover

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά για το κέικ
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. Canderel Original
3 αυγά, ξεχωρισμένα τα ασπράδια απ’ τους κρόκους
3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένα σε 2 κ.σ. βραστό νερό
70 γρ. καρύδια τριμμένα
Υλικά για το frosting
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
4 κ.σ. Canderel Original
100 γρ. τυρί κρέμα
100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
Άλλα υλικά
2-3 κ.σ. κοπανισμένα καρύδια

Εκτέλεση
1) Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, το Canderel Original και τους κρόκους και χτυπάμε με το φτερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2) Όσο λειτουργεί το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα καφέ και τα τριμμένα καρύδια να ενσωματωθούν στο μείγμα.

3) Χτυπάμε τα ασπράδια σε καθαρό μπολ ή στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.

4) Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180oC για 50 λεπτά.

5) Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι για να έχουμε 2 παντεσπάνια.

6) Για το frosting ανακατεύουμε σε μπολ τον καφέ, το Canderel Original και το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τη σαντιγύ και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

7) Απλώνουμε ομοιόμορφα στο παντεσπάνι βάσης το ⅓ του frosting. Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι και πάνω του απλώνουμε το υπόλοιπο frosting. Πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές σαν και αυτή θα βρείτε στο www.madameginger.com

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές10 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές12 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές14 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές16 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές18 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές18 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές18 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές20 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version