Συνταγές
Η πιο εύκολη μακαρονάδα θαλασσινών που έχετε φτιάξει ποτέ!
Πολύ ωραία μακαρονάδα, κορυφαία γαρίδες και μύδια.!!
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
Μισό κιλό γαρίδες
Λίγα κυδώνια
Λίγες γυαλιστερές
700 gr. μύδια
Μισό ματσάκι μαϊντανό
3-4 σκελίδες σκόρδου
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
1 πρέζα ζάχαρη
120 gr. λευκό κρασί
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
400 gr. πάστα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μύδια τα κυδώνια και τις γυαλιστερές.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
Τα θαλασσινά με κέλυφος καλά είναι να τρίβονται με ένα χοντρό συρματάκι.
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 100 gr. νερό μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε όλα τα θαλασσινά εκτός τις γαρίδες.
Τα σκεπάζουμε με καπάκι 2-3 λεπτά να αχνιστούν.
Και να ανοίξουν, στραγγίζουμε το ζουμί τους με ψιλό στραγγιστήρι.
Βγάζουμε όσα από τα όστρακα θέλουμε, τα αφήνουμε άκρη, κρατάμε το ζουμί .
Αφού έχουμε καθαρίσει και τις γαρίδες, σε σκεύος, βάζω ψιλοκομμένο το σκόρδο τσιγαρίζω λίγο τις γαρίδες, σβήνω με κρασί και τις βγάζω.
Ρίχνω την ντομάτα σε μικρά καρεδάκια, την ζάχαρη, πολύ λίγο αλατάκι, ρίχνω τον μισό μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ρίχνω το ζωμό από τα θαλασσινά, βράζω 5 λεπτά.
Μετά τα 5 λεπτά ρίχνω τις γαρίδες, τα μύδια, συγχρόνως βράζω και τα μακαρόνια να είναι αρκετά altente.
Ρίχνω με πιρούνα τα μακαρόνια στο ζωμό χωρίς να τα σουρώσω, προσθέτω λίγο νερό από το βρασμό ανακατεύω λίγο.
Ρίχνω τον υπόλοιπο μαϊντανό και πολύ λίγο λαδάκι ακόμη.
Κανονίζω το νερό που θα ρίξω να είναι τόσο όσο να μείνουν στο τέλος altente τα μακαρόνια μου.
Σβήνω το φαγητό το αφήνω να κάτσει 2-3 λεπτά και σερβίρω.
Με χρωματιστό χοντροκομμένο πιπέρι, έχω χρησιμοποιήσει τα barilla 7 νούμερο.
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.