Συνταγές
Μακαρονοσαλάτα – μια τέλεια λατρεμένη σαλάτα!
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500γρ. Μακαρόνια φιογκακια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμενη
2-3 αγγουράκια μέτρια πίκλα η τουρσί ψιλοκομμένα
3-4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
4-6 φέτες ζαμπόν και κασέρι
2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
Για τη σως:
2 κεσεδάκια στραγγιστο γιαούρτι
2-3 κουταλιές της σούπας μαγιονεζα
2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσαμικο σύκο
Κέτσαπ, μουστάρδα, ελαιόλαδο
Βαζεται σε αναλογία που θέλετε τα τελευταία τρία αλλά περίπου 2-3 κουταλιές κι αυτά και αλάτι πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο αν θέλουμε για να μην κολλάνε την ώρα που τα στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
Τη σως τη χτυπάμε στο μουλτι για να δέσει καλύτερα
τέλος προσθέτουμε και ανακατεύουμε λίγο πριν σερβιριστεί.
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Μακαρονάδα με Λουκάνικο και μανιτάρια!
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια πανεύκολη συνταγή που μπορεί να την κάνει πολύ γρήγορα ο καθένας !
Υλικά
1 αρμαθιά λουκάνικο χοιρινό
250 γρ.μανιτάρια φρέσκα
2 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη και 1 πράσινη )
1 μεγάλο κρεμμύδι βατικιώτικο
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κουτ.της σούπας πελτέ
1/2 κούπα λάδι
1 κουτ.αλάτι
2 πιπερίτσες τσίλι
1 κούπα τυρί τριμμένο
1 κούπα κρασί λευκό
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μιά φαρδιά κατσαρόλα ρηχή , ρίχνετε το λάδι και όταν κάψει , βάζετε το κρεμμύδι ροδέλες . Μόλις γυαλίσει, ρίχνετε το λουκάνικο που του έχετε βγάλει την πέτσα και το έχετε κόψει κομμάτια .
Κατόπιν ρίχνετε τα μανιτάρια κομμένα και αυτά. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 2 λεπτά , ρίχνετε τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ και ψήνετε για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνετε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το αλατοπίπερο, λίγο ζεστό νερό απο τα μακαρόνια που βράσατε και ψήνετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Καλή επιτυχία
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia- “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.