Συνταγές
Εύκολη τάρτα με κεράσια και κρέμα
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
Για την ζύμη τάρτας:
125 γρ. Βούτυρο φρέσκο ανάλατο σε κομματάκια
125 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. αλεύρι μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε με τα υλικά μια ζύμη και την τοποθετούμε στο ψυγείο μας σκεπασμένη με διαφάνεια μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα:
250 γρ. Κρέμα γάλακτος η γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ μέλι αγνό
2 κ.σ ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
25 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με τον αυγοδαρτη όλα τα υλικά της κρεμάς.
Επιπλέον:
500 γρ. Κεράσια χωρίς κουκούτσι
Φίλε αμυγδάλου η τριμμένα φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε την ζύμη στο το ψυγείο και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε μια ταρτιερα.
Καλύπτουμε και τα πλαϊνά. Προσθέτουμε τα κεράσια και καλύπτουμε με την κρέμα που χτυπήσαμε. Προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι η το Φίλε αμυγδάλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180’C βαθμούς για 40′-50′ λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη και σερβίρουμε…
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένο και παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού Κεράσι.
Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΥΛΙΚΑ
1,1/2 Κιλό κεράσια
1,100 γρ ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1/2 χυμό λεμονιού + 3 λεμόνια για το σφίξιμο,
3 βανίλιες!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια .
Βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα η με μια φουρκέτα για τα μαλλιά.
Αφήνουμε τα κεράσια μας μέσα σε νερό για 3 ώρες με χυμό από 3 λεμόνια και τις λεμονόκουπες μαζί.
Πετάμε το.νερό και βάζουμε τα κεράσια με την ζάχαρη τους όλα μαζί σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε όλη την νύχτα μέσα στο ψυγείο.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την μισή κούπα νερό έχτρα και βράζουμε.
Ξαφρίζουμε και αφήνουμε να γίνει το γλυκό και να δέσει.
Στο σιρόπι ρίχνουμε και το 1/2 χυμό λεμονιού τις βανίλιες και οταν κρυώσει το τοποθετούμε στα βάζα..!!.
Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες