Συνταγές
Εύκολες βαρκούλες μελιτζάνας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
5 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
Γέμιση (από κότα γέμιστη) με κιμά, που μου περίσσεψε
Μπεσαμελ:
400 -500 γρ. Γάλα
60 γρ. Αλεύρι
30 γρ. Βούτυρο
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο ( προαιρετικά)
Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα να καβουρδιστεί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, μία πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας δυνατά. Οταν δέσει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, αφαιρούμε ένα μέρος απο την φλούδα τους.
Κόβουμε στη μέση κάθε μελιτζάνα και με κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά ένα μέρος της σάρκας.
Ψιλοκόβουμε και την βάζουμε σε ένα μπολ, αλατίζουμε και την κρατάμε.
Αλατίζουμε τις άδειες μελιτζάνες, τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε την γέμιση του κιμά με την ψυχα της μελιτζάνας που κρατήσαμε και γεμίζουμε κάθε βαρκούλα με την γέμιση. Καλύπτουμε κάθε μελιτζάνα με μπεσαμέλ.
Σε μπολ αναμειγνύουμε 1 φλιτζάνι νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το μείγμα λαδιού μέσα στο ταψί και ψήνουμε στους 220 C βαθμούς για 40 -50 λεπτα περίπου μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες και να ροδίσει η μπεσαμελ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”