Συνταγές
Εξαιρετικό ατομικό μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ .. ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΜΕ .. ΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 26Χ40 ΠΕΡΙΠΟΥ , ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΙΧΟ ΤΑΨΙ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΦΟΥ ΤΟ ΤΡΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΤΟ ΒΑΘΥ ΤΑΨΙ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΨΗΝΟΥΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ .. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ Η ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 20 ΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ , ΚΟΒΟΥΜΕ 3 ΛΩΡΙΔΕΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 8Χ40 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ 3 ΤΕΜ ΤΩΝ 12 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ..ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 9 ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 8χ12 cm
ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΕΡΑΝΟ
Για την μαρέγκα
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
115 γρ. ασπράδια αυγών
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας η μία βανιλίνη
αλάτι μία πρέζα
Για την μαρέγκα
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 116⁰C.
Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ( τα 50 γρ ) και χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.
Όταν το σιρόπι φτάσει τους 116⁰C η αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΕΛΑΦΡΑ , το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή σαν κλωστή , συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα . Σε αυτό το σημείο ριχνουμε στην μαρέγκα 125 γρ λυωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ομογεννοποιηθεί .Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Χτυπάμε 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λυπαρά σε σφιχτή κρέμα και την ανακατεύουμε με την μαρέγκα που ετοιμάσαμε και έτσι έχουμε μια κρέμα σεράνο
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Σε μια σακκούλα γαρνιρίσματος με οδοντοτό κορνέ βάζουμε την κρέμα μέσα
Βάζουμε την κρεμα σαν πρώτη στρώση μετα αλλο ενα κομματι φύλλο παλι κρέμα και φύλλο και κρεμα με οτι διακόσμηση θέλουμε .. .
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.