Συνταγές
Δεν συγκρίνεται σε νοστιμιά και άρωμα με κανένα άλλο κέϊκ
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Εύκολο, νόστιμο, πάρα πολύ αφράτο, γεμάτο άρωμα και το σημαντικότερο δεν μπαγιατεύει .Παραμένει αφράτο και νόστιμο !
Υλικά:
5 αυγά Σε θερμοκρασία δωματίου
370 γρ. ζάχαρη
225 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 ολόκληρο πορτοκάλι με τη φλούδα πολτοποιημένο
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1 μπεϊκιν πάουντερ και 1 κγ. ακόμα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι επιφανειακά να πάρουμε μόνο τη φλούδα χωρίς το άσπρο μέρος του,γιατί πικρίζει και βγάζουμε τις ίνες από τη σάρκα του.
Το αλέθουμε στο μούλτι να γίνει σαν μους(με τη φλούδα μαζί).
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο πολύ καλά να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας σε δυνατή ταχύτητα,να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το κονιάκ και το πολτοποιημένο πορτοκάλι.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι(κοσκινισμένο μαζί με το μπεϊκιν πάουντερ),το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού που τα προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να εξαντληθούν.
Το μείγμα μας δεν είναι πολύ παχύρευστο, αυτό μην σας ανησυχεί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα του κέικ με τρύπα.
Προθερμένουμε καλά το φούρνο όση ώρα φτιάχνουμε το κέϊκ στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις,βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Αν είναι δυνατός ο φούρνος ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.