Συνταγές
Αφράτα Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού, για την παραλία!
Φέτος στην παραλία φτιάχνουμε αυτά τα αφράτα τυροπιτάκια με γιαούρτι! Είναι χορταστικά, πολύ νόστιμα και τρώγονται μετά μανίας! Τρέχουμε κουζίνα!
Υλικά
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
300 ml ηλιέλαιο
600γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
250 γρ φέτα
2 αυγά
1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
Κρόκος αυγού
Εκτέλεση
Πρώτο βήμα είναι να αναμείξουμε το γιαούρτι με το λάδι, σε ένα μπολ.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και δουλεύουμε με τα χέρια ανακατεύοντας τα υλικά, μέχρι να γίνει το μείγμα μία μαλακή ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια, στην σπασμένη φέτα βάζουμε τα αυγό, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Έπειτα, ανοίγουμε με τα χέρια μας την ζύμη σε φύλλα. Σημειώνεται ότι η ζύμη είναι μαλακή και για αυτό θα ανοίγει εύκολα.
Κατόπιν, γεμίζουμε με το τυρί και κλείνουμε καλά, όπως δείχνει και το βίντεο.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με το αυγό.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να τα τυροπιτάκια να ροδίσουν.
Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα! Ένα είναι το σίγουρο. Θα τα αγαπήσετε!
Ακολουθεί το βίντεο που αναλύει την συνταγή βήμα-βήμα:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή επιτυχία!