Συνταγές
Ένα θαυμάσιο πιάτο – αρνί φρικασέ
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!
1800 γρ αρνί
3 μεγάλα μαρούλια
1 κρεμμύδι ξερό
12 κρεμμυδάκια χλωρά
1 ματσάκι μεγάλο άγριο μάραθο
1 ματσάκι δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι.
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 3 λεμόνια
1/2 κουταλάκι κορνφλαουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεστάνει.
Αφού ζεσταθεί αρκετά το λάδι (όχι να κάψει και μαυρίσει) βάζουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφού ροδίσει ρίχνουμε ζεστό νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Εν το μεταξύ Καθαρίζουμε τα μαρούλια από τα εξώφυλλα, κρατάμε τις καρδιές για σαλάτα και τα πλένουμε.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια τον μάραθο και τον δυόσμο.
Σε μια λεκάνη κόβουμε τα μαρούλια ότι μέγεθος εμείς θέλουμε
Αφού βράσει το κρέας και μαλακώσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μαρούλια με τα κρεμμυδάκια και το μάραθο ,κρατάμε λίγο για να το βάλουμε αργότερα .
Τα αφήνουμε να βράσουν και αφού μαλακώσουν ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μάραθο ,το δυόσμο ,αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε όσο θέλουμε.
Αφού βράσουν και το φαγητό μας μείνει με λίγο ζουμάκι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε να αφρατεψουν, προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το κορνφλαουρ.
Με βαθειά κουτάλα παίρνουμε από την κατσαρόλα όπως βράζει ζωμό και το ρίχνουμε λίγο λίγο με μικρή ροή μέσα στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ζεσταθουν αρκετά τα αυγά, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα των αυγών στην κατσαρόλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για ένα με δυο λεπτά ,αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις σε σιγανή θερμοκρασία και αποσύρουμε.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Για όσους δεν τρώνε το φρικασέ
ΥΛΙΚΑ
Κοτόπουλο
Πατάτες
Χυμό λεμονιού
Σκόρδο
Ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.