Συνταγές
Πολύ ωραίο, όμορφα μαγειρεμένο φαγητό – αρνάκι γιουβέτσι μούρλια
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολα βαζουμε λαδι και ροδιζουμε το αρνακι σε μεριδες. Προσθετουμε ενα κρεμμυδι ψιλοκομμενο, δυο σκελιδες σκορδο λιωμενες, μπαχαρι.
Σβηνουμε με λευκο κρασι και προσθετουμε χυμο ντοματας ή πελτε ,αλατι ,πιπερι ,νερο και σιγοβραζουμε το κρεας να μαλακωσει. Το αδειαζουμε σε ταψι.
Σε κατσαρολα βαζουμε λαδι και σωταρουμε το κριθαρακι, προσθετουμε νερο ,αλατι ,πιπερι και μολις παρει βραση το ριχνουμε στο ταψι με το κρεας.
Ψηνουμε στον φουρνο μεχρι να γινει το κριθαρακι
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό σπετζοφάι – ένα φαγητό που χαρίζει πολλή ζέστη στην καρδιά.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
4 πράσινες πιπεριές
1κουταλιά της σούπας μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
1 μεγάλη κουταλιά σπιτική σάλτσα και μία λιγότερη πελτέ εμπορίου
Λίγο κρασί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε πιπεριές σκόρδο και λουκάνικο μαζί.
Όταν μαραθούν και μαλακώσουν οι πιπεριές σβήνετε με λίγο κρασάκι.. προσθέτετε μία κουταλιά μέλι και ανακατεύεται
ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι ,τις σάλτσες λίγο νεράκι και σιγοβράζετε για ένα τέταρτο ή μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα του
Μα τι Σπετζοφάι είναι αυτό!
Το μόνα που χρειάζεστε πλέον είναι φρέσκο ψωμάκι, για ασταμάτητες βούτες στη σαλτσούλα..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.