Συνταγές
Απολαύσετε εύκολη και γρήγορη στριφτή κιμαδόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικα
για φυλλο
1/2 κουπα ελαιολαδο
1/2 κουπα νερο
λιγο αλατι
1 καπακι ουζο
αλευρι χωριατικο για πιτες οσο παρει
Εκτέλεση
Βαζουμε τα υλικα σε μια λεκανιτσα και τα ζυμωνουμε καλα προσθετοντας αλευρι μεχρι να γινει μια ζυμη λεια και γυαλιστερη.
Την σκεπαζουμε με μεμβρανη και την αφηνουμε περιπου μια ωριτσα. Στη συνεχεια την κοβουμε σε ισα κομματια και την ανοιγουμε σε φυλλα οσα και τα κομματια μας.
Για να γινει τραγανη οταν την ανοιγουμε πασπαλιζουμε τον παγκο εργασιας μας με νισεστε
Yλικα
για γεμιση κιμα
1/2 κιλο κιμα αναμικτο μοσχαρι-χοιρινο
2 κσ ελαιολαδο
1 κρεμυδι
1/2 κγ ζαχαρη
1 φλυτζανακι του καφε κρασι
μαϊντανο
αλατι
πιπερι
καπνιστη παπρικα
1 1/2 φλυτζανι τσαγιου τριμμενα κιτρινα τυρια
1 μεγαλο αυγο ή 2 μικρα
3 κσ φρυγανια τριμμενη
Εκτέλεση
Ψιλοκοβουμε το κρεμυδι και το βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα με το λαδι και τη ζαχαρη. Το τσιγαριζουμε λιγο μεχρι να φυγουν τα υγρα του και προσθετουμε τον κιμα. Τον τσιγαριζουμε καλα να παρει χρωμα και τον σβηνουμε με το κρασι.
Αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε τα μπαχαρικα και τον μαίντανο. Τον κατεβαζουμε απο την φωτια και τον βαζουμε σε ενα μπολ για να κρυωσει.
Μολις ερθει σε θερμοκρασια δωματιου ριχνουμε τα αυγα, ελαφρως χτυπημενα, τα τυρια, την φρυγανια και ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα.
Ανοιγουμε τα φυλλα ενα ενα και μοιραζουμε την γεμιση αναλογα με τα φυλλα που εχουμε φτιαξει. Τα τυλιγουμε ρολλα και τα βαζουμε σε ενα ταψακι με λαδοκολα. Ψηνουμε την πιτα μας στους 190c περιπου μια ωρα στις αντιστασεις, μεχρι να ροδισει.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.