Connect with us

Γλυκα

Ανεπανάληπτη Τούρτα χωρίς μίξερ με παντεσπάνι και μους

ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 180 γρ. βούτυρο 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 3 αυγά 1 κ.σ αμαρέτο 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας 1 πρέζα αλάτι 50 γρ. κακάο 200 ml ξινόγαλο Για τη μους 400 γρ. τυρί κρέμα 250 γρ. κουβερτούρα 2 κ.σ μέλι Για τη γκανάζ 125 γρ. κουβερτούρα […]

Published

on

839491 78cd91e0ab2d4bd1a41136d56df16cbd mv2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από foodouki

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρ. βούτυρο
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.σ αμαρέτο
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. κακάο
200 ml ξινόγαλο

Για τη μους
400 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ μέλι

Για τη γκανάζ
125 γρ. κουβερτούρα
125 ml κρέμα γάλακτος

ΠΟΣΟΤΗΤΑ
10-12 κομμάτια
(σε ταψί με διάμετρο 24 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
​Για το παντεσπάνι

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, αλάτι), προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά ξεκινώντας με το χτύπημα των αβγών με σύρμα. Προσθέτουμε το ξινόγαλο, το χλιαρό λιωμένο βούτυρο, το αμαρέτο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μπολ με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην περιέχει καθόλου σβώλους.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 24 εκατοστών όπου έχουμε στρώσει στη βάση του βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί για έξτρα προστασία.

Χτυπάμε το ταψί σε μια επιφάνεια αντοχής από ύψος 10 εκατοστών περίπου για 2-3 φορές ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα και να φουσκώσει ομοιόμορφα χωρίς το “βουναλάκι” που δημιουργείται συνήθως στο κέντρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει για 1 ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει το κόβουμε σε δύο ίσα μέρη.

Για τη μους
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα (σε μπεν μαρί) και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και αφράτη μους.

Για την γκανάζ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να αχνίζει την αδειάζουμε σε ένα μπολ με ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου να λιώσει η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει τελείως λεία και γυαλιστερή.

Σε αυτή τη φάση η γκανάζ είναι ρευστή, για αυτό τον λόγο την αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα πριν την χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη της τούρτας.

Για την συναρμολόγηση
Σε μια τουρτιέρα ή πιατέλα απλώνουμε στο κέντρο λίγη από τη μους και τοποθετούμε το κάτω μέρος από το παντεσπάνι. Αυτό το κάνουμε για να μη μετακινηθεί το παντεσπάνι στη συνέχεια του στησίματος της τούρτας.

Πάνω από το παντεσπάνι απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μισή μους και καλύπτουμε με το πάνω μέρος του παντεσπανιού.

Απλώνουμε την υπόλοιπη μους και τέλος , διακοσμούμε με την σταθερή πλέον γκανάζ.

Με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε λίγη γκανάζ, την ρίχνουμε περιμετρικά της τούρτας και στα πλαϊνά μέχρι τα μισά του ύψους της.

Με τη ράχη του κουταλιού την απλώνουμε προς το κέντρο σα να δημιουργούμε πολλά μικρά πέταλα λουλουδιών. Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κερασάκι.

Υπέροχη, σοκολατένια τούρτα χωρίς μίξερ με το νοστιμότερο παντεσπάνι που έχετε δοκιμάσει και την πιο ανάλαφρη μους! Ιδανική για τα γενέθλια των αγαπημένων μας!

TIPS
Το συγκεκριμένο παντεσπάνι δεν χρειάζεται σιρόπιασμα, είναι αφράτο και όσο ζουμερό χρειάζεται και μπορεί να καταναλωθεί και ως σκέτο κέικ.

Για εξοικονόμηση χρόνου μπορείτε να ξεκινήσετε την γκανάζ μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από τον φούρνο για να κρυώσει. Έτσι, θα είστε ταυτόχρονα έτοιμοι για τη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση της τούρτας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τούρτα διατηρείται εκτός ψυγείου για 1-2 μέρες. Αν την βάλετε στο ψυγείο, το παντεσπάνι της θα σκληρύνει και θα πρέπει να την αφήσετε αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να επανέλθει η σύσταση του.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές22 λεπτά ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές14 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές16 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές18 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές20 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές22 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές5 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές5 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Exit mobile version