Συνταγές
Χυλωμένα ρεβίθια – μια ωραία ιδέα με πράσο και καρότο!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιαζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ με λίγη σόδα.
Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ένα πράσο ψιλοκομμένο και ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Βάζουμε στο μούλτι ένα καρότο, μια μικρή πατάτα, ένα μικρό κολοκύθι και ένα πράσο. Τα πολτοποιούμε και τα ρίχνουμε στα ρεβίθια.
Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να γίνει.
Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Τέλος ρίχνουμε χυμό λεμονιού.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εξαιρετικά τα κουλουράκια μοσχομυριστά και πεντανόστιμα φυσικά!.
Η συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι σπορέλαιο
-1 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
-1 βανίλια
-1 κτγ. σόδα μαγειρικής
-1 κιλό περίπου αλεύρι
-ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
-2 κρόκοι αυγών, (για το άλειμμα). Αν τα θέλετε νηστίσιμα παραλείψτε τα αυγά
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη στο λάδι.
Μέσα στο χυμό ανακατεύουμε την σόδα και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα και το αλεύρι και ζυμώνουμε έως να μην κολλάει στα χέρια.
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Φτιάχνουμε πλεξούδες, τις αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς έως να ροδίσουν ελαφρά. Περίπου 18′ όχι παραπάνω και ας είναι μαλακά.
Μόλις κρυώσουν σκληραίνουν.
Η συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.