Connect with us

Κρεας

Χοιρινό ψητό με σάλτσα εσπεριδοειδών

Published

on

1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

1 κ. χοιρινό σε ρολό γιά ψητό
3 πορτοκάλια
2 ροζ γκρέιπφρουτ
2 κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια
3 σκ.σκόρδο σε φετάκια
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
100 ml λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
γιά τη σάλτσα:
2 πορτοκάλια
200 ml ζωμό κρέατος ή κότας
60 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
60 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο  στους 180ο. Καθαρίζουμε βαθειά πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ ( δηλαδή παίρνουμε και όλο το λευκό τμήμα της φλούδας, φτάνοντας στη σάρκα των φρούτων).

Χωρίζουμε στη συνέχεια τα φετάκια, μαζεύοντας και το χυμό που θα χυθεί. Σε ανάλογη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές γιά 2′. Προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τ’ αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μερικά λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′-3′ να εξατμισθεί.

Μεταφέρουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος με σκέπασμα, προσθέτουμε τα φετάκια των φρούτων και τους χυμούς, αλάτι, πιπέρι και τα αρωματικά, σκεπάζουμε (ή καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο) και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο γιά μιά περίπου ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ελέγχουμε ενδιαμέσως τα υγρά του και το γυρίζουμε μία φορά. Γιά να φτιάξουμε τη σάλτσα: καθαρίζουμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια, παίρνοντας μόνο το κίτρινο μέρος και κατόπιν τα στύβουμε. Με κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε τις φλούδες σε σπιρτάκια.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη σκέτη, σε χαμηλή φωτιά να λυώσει. Μόλις πάρει χρώμα καραμέλας προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε μέχρι να πήξει σαν ελαφρό σιρόπι. Τότε προσθέτουμε το χυμό και τη φλούδα των πορτοκαλιών και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί λίγο το σιρόπι, περίπου 3′-4′.

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε  τη σάλτσα λίγη ώρα να δέσει. Σερβίρουμε το ψητό κομμένο σε λεπτές φέτες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι ή μικρές πατατούλες ολόκληρες, ψητές.

tips: γιά να κόψουμε καλά το ψητό πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει αρκετά. Κατόπιν θα το ζεστάνουμε λίγο και θα προσθέσουμε τη σάλτσα καφτή.

ΠΗΓΗ

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές3 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές4 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές5 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές19 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές21 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές23 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Exit mobile version