Burger
Απλή συνταγή για το πιο νόστιμο και μαλακό χοιρινό σουβλάκι
Όλη η γεύση μενει στο στόμα. Δεν χάνετε στο ψήσιμο. Αυτά είναι σουβλάκια-καλαμάκια! Οχι,παίζουμε! χοιρινό σουβλάκι σε τυλιγμένο χαρτί υπέροχη παρουσίαση & τέλειο αποτέλεσμα
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-2 κιλά χοιρινό στρογγυλό/κυλότο
-ελαιόλαδο
-ρίγανη, αλάτι ,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα ταψί.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος σε καλαμάκια τα οποία έχουμε βρέξει.
Βάζουμε τα καλαμάκια στην ψησταριά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι και αλάτι.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “χοιρινό σουβλάκι” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για τζατζίκι τέλειο..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, σακούλας
3 – 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα αγγούρια
1 φλυτζ. καφέ αγνό ελαιόλαδο
4 κουτ.σ. ξύδι (προσοχή αν είναι σπιτικό και είναι δυνατό πολύ)
1/2 κουτ. γλ. αλάτι, (μπορείτε να βάλετε και παραπάνω, ανάλογα πως το θέλετε)
μία μικρή τσιμπιά πιπέρι, κατά προτίμηση λευκό
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε τα αγγούρια από την φλούδα και τα τρίβουμε στον τρίφτη, (στο χοντρό) τα στίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά, και τα ρίχνουμε στο γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά, και ρίχνουμε το σκορδόξυδο, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας πολύ καλά να ενσωματοθούν καλά τα υλικά.
Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους, και το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο τριμμένο καρότο, και μία ελιά μαύρη, ή με λίγα πράσινα φυλλαράκια, κ.λ.π.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο sintagespanos-mageiriki.blogspot.gr