Συνταγές
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα διαφορετικό σουβλάκι μανιταριών με δαμάσκηνα και ψητές ντομάτες ποικιλίας μίνι
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά για τα σουβλάκια μανιταριών:
250 γραμ. μανιτάρια
Δαμάσκηνα απύρηνα ξερά τύπου sun sweet
Καλαμάκια για σουβλάκια
Για την μαρινάδα:
1 κύβο μανιτάρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τις ντομάτες ποικιλίας μίνι:
500 γραμ. ντομάτες
Ανθό αλατιού
Ελαιόλαδο
1 λαδόκολλα
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις ντομάτες ολόκληρες, σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, και προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο c για μισή ώρα.
Μέχρι να γίνουν φτιάχνουμε τα σουβλάκια μανιταριών:
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα, και κόβουμε τα πολύ μακριά στελέχη.
Τα περνάμε στα καλαμάκια, μοιράζοντας τα μανιτάρια, και τα δαμάσκηνα, στο κάθε σουβλάκι.
Λιώνουμε τον κύβο μέσα στο ελαιόλαδο, και αλείφουμε τα σουβλάκια, πάνω κάτω.
Ψήνουμε, σε αντικολλητικό τηγάνι με δυνατή φωτιά, από όλες τις πλευρές για ένα – δύο λεπτά.
Συνοδεύουμε τα σουβλάκια με τις ντομάτες, αλατισμένες και ραντισμένες με ελαιόλαδο.
Σημείωση:
Οι ντομάτες γίνονται και στο τηγάνι στο λεπτό, αλλά εμάς μας αρέσουν στον φούρνο.
Οι δόση βγάζει 9 σουβλάκια.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!