Συνταγές
Υπέροχο παγωτό γευστικό – Τούρτα καραμέλα μόνο με 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανη
… εκπληκτική Τούρτα καραμέλα , η γεύση της δεν υπάρχει..δοκιμάστε το θα με θυμηθείτε.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
700γρ κρέμα γάλακτος 35 %λιπαρά, 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο, να είναι κρύα και τα δύο και 100γρ σάλτσα καραμέλα, .(μπορούμε να βάζουμε το σίροπι έτοιμο, εγώ το έφτιαξα μόνη μου, σε ένα μπολ βάζουμε 60 γρ καστανή ζάχαρη, 60 γρ κρέμα γάλακτος, 40 γρ βούτυρο λιωμένο, μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε όλα μαζί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 2 λεπτά στους 800 w).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος όχι πολύ σφιχτή, σαν γιαούρτι, προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο και το αφήνουμε μέχρι να ανακατευτούν.
Σε μία φόρμα σιλικόνη του κέικ ρίχνουμε την κρέμα παγωτό και προσθέτουμε που κ που σάλτσα καραμέλα. Βάζουμε την φόρμα στο κατάψυξη για 5-6 ώρες ή όλη νύχτα.
Ξεφορμαρουμε εύκολα από την φόρμα σιλικόνης. Ρίχνουμε πάνω ότι θέλουμε, εγώ έβαλα φουντούκια χοντροκομμένα και σάλτσα Καραμέλα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για αλατισμένη καραμέλα !
Υλικά
200 γρ.ζάχαρη
25 ml νερό
Χυμός λεμονιού1 κουταλιά της σούπας.
90 gr βούτυρο
50 ml κρέμα γάλακτος
5 gr αλάτι
Εκτέλεση
1.- Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο ώστε να μαλακώσει. Επίσης βγάλτε την κρέμα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
2.- Ρίξτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα στην οποία πρόκειται να κάνετε την καραμέλα, προσθέστε το νερό και το χυμό λεμονιού και το αλάτι και βάλτε σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει.
3.- Μην ανακατεύετε τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει (συνήθως διαρκεί περίπου 5-7 λεπτά). Όταν η καραμέλα γίνει πορτοκαλί, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε το.
4.- Προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε συνεχώς. Αφαιρέστε τη καραμέλα από τη φωτιά , αφήστε τη να κρυώσει και τοποθετήστε τη σε ένα κατάλληλο δοχείο. Διατηρείται στο ψυγείο για περισσότερο από ένα μήνα.