Συνταγές
Τέλειο φαγητό με φτερούγες πικάντικες! Καλή σας απόλαυση – Φαγητάρα για κρασάκι και τζάκι
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
2 ΚΙΛΆ ΦΤΕΡΟΎΓΕΣ ΠΕΡΊΠΟΥ
ΛΊΓΟ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ
ΜΟΥΣΤΆΡΔΑ 2ΚΣ
ΚΈΤΣΑΠ 2 ΚΣ
ΠΆΠΡΙΚΑ 2ΚΣ
ΣΚΌΡΔΟ ΣΚΌΝΗ 2ΚΣ
ΛΊΓΗ ΡΊΓΑΝΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΛΈΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΤΕΡΟΎΓΕΣ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΜΠΩΛ ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΆΜΕ ΌΛΑ ΜΑΖΊ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ Η ΜΕ ΤΟ ΧΈΡΙ..ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΣΤΙΣ ΦΤΕΡΟΎΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΚΑΛΆ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΜΑΣΆΖ..
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΉ ΜΕ ΜΙΑ ΏΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ..ΑΝΆΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 18Ο ΑΈΡΑ Η ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ..ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΩΡΑΊΟ ΧΡΏΜΑ!!
ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΕΣ
ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΕΎΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ Η ΡΎΖΙ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ..ΣΆΛΑΤΑ!!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με απίστευτη γεύση και αρώματα από μέλι, μπαλσάμικο και μουστάρδα
ΥΛΙΚΑ:
4μπουτάκια κοτόπουλου
1/4φλ. ξίδι μπαλσάμικο
1κ.γ. μέλι
1/2λεμόνι [χυμός]
2κ.σ. μουστάρδα
1σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/4φλ. ελαιόλαδο
1/4φλ. λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
λίγο σουσάμι
ΠΟΥΛΕΡΙΚA
Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι, μπαλσάμικο και μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμειγνύουμε το μπαλσάμικο, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι κι έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε καλά τα μπουτάκια μας κι αφού καλύψουμε με μεμβράνη, αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα δίωρο περίπου. Ακολούθως ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC, για περίπου 40 λεπτά.
Για να φτιάξουμε την σάλτσα, αφαιρούμε με ένα κουτάλι το λίπος απ’ το ταψί και το προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε σ’ αυτό και το κρασί μας κι επιπλέον ό,τι ζουμί έχει βγάλει το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά. Περιχύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.