Συνταγές
Λιώνει πριν καν προλάβεις να το βάλεις στο στόμα – σαμπλεδάκια
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ (LURPAK)
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
3 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ
2 ΚΑΨΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ
6 Κ.ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΚΑΙ 700 ΜΕ 800 ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΡΑΜ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΜΠΕΊΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.
ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΠ ΠΑΤ ΕΓΩ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.
ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ.
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ Η ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ.
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μπισκότα
Η συνταγή είναι του κ. Γιάννης Μαυρομάτης – Χρυσές Συνταγές
Μια πανεύκολη συνταγή για μπισκοτάκια για τον απογευματινό μας καφέ.
ΥΛΙΚΑ
-1 αυγό
-μισό ποτήρι ζάχαρη
-μισό ποτήρι ηλιέλαιο
-βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά και μετά βάζουμε ενάμιση ποτήρι αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. (Το ποτήρι υπολογίζουμε 200 ml).
Πλάθουμε μεσαία μπαλάκια, τα βουτάμε στη ζάχαρη και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 5 λεπτά. Με ένα ποτήρι κάνουμε εγκοπές για σχέδιο και τα ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι του κ. Γιάννης Μαυρομάτης – Χρυσές Συνταγές