ΥΛΙΚΑ
Ενα βούτυρο Lurpak, μια κούπα ζάχαρη κανονική, τρία αβγά , δύο βανίλιες , ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, και σχεδόν μια φαρίνα .
Ο τρόπος γνωστός:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο (ένα Lurpak νομίζω είναι 200 ή 250 γραμμάρια) με την ζάχαρη, ρίχνουμε τα αβγά, στην συνέχεια, τις βανίλιες και το ξύσμα και τελευταία την φαρίνα ( εγώ πάντα Γιώτης) .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γίνεται μια ζύμη μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια και την βάζω σε κορνέ.
Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά, αν τα θέλεις μαλακά τα βγάζεις πιο γρήγορα!
170 γρ. ζάχαρη με 2 αυγά στο μίξερ και με 5 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο.
Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι που είναι 1 κούπα και βάζουμε 1 κτγ. μπέικιν, 1 βανίλια, μια πρέζα κανέλα, μια πρέζα αλάτι, και μισή κούπα κακάο.
Το βάζετε το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά και με ένα κουτάλι παίρνετε μείγμα, το κάνετε καρυδάκι και το βουτάτε στην άχνη (λίγο αραιά γιατί απλώνουν ), στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 12 λεπτά όχι παραπάνω για να μην στεγνώσουν.
Σην αρχή είναι μαλακά αλλά μετά πετρώνουν. Φτιάξτε τα αξίζει είναι υπέροχα !!!