Συνταγές
Καλή Κυριακή με έναν πολύ ωραίο μουσακά νοστιμότατο και αγαπημένο
Η Συνταγή είναι από Aleka Thomaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Πέντε μεγάλες μέλιτζανες
Δεκα πατάτες
Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μια κούπα σάλτσα σπιτική
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
Δύο σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Κεφαλοτύρι
Κρέμα
Ένα κουτί της Κνορ για μπεσαμέλ 7,5 φυλτζανες γάλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε φέτες στο φούρνο,το ίδιο και τις πατάτες, τσιγάρισουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και στο τέλος πρόσθεσουμε και την σάλτσα.
Σε ένα ταψί λαδομενο βαζουμε μια σειρά τις πατάτες κατόπιν τις μελιτζάνες έβαζουμε αλα τον κιμά στη μέση και το ίδιο κανουμε με τις μελιτζάνες και τις πατάτες,κτύπαμε στο μίξερ το γάλα με την σκόνη της Κνορ το πρόσθεσουμε στο ταψί λιωνουμε βούτυρο και το βαζουμε επάνω
πρόσθετουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Aleka Thomaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για το αγαπημένο φαγητό όλων – μουσακάς
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tzant – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
πατάτες
μελιτζάνες
μαϊντανό
σάλτσα ντομάτας
αλάτι πιπέρι
μπεσαμέλ
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον κιμά τσιγαριζοντας ένα κρεμμύδι με ελαιολαδο ριχνουμε τον κιμα τη σάλτσα ντομάτας
Αφήνουμε να βράσουν στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό αλάτι πιπέρι και αφηνουμε να σωθεί το νερο από τον κιμά
Έπειτα τηγανίζουμε ελαφρως τις πατάτες που έχουμε κόψει σε σχήμα οβάλ και τις μελιτζάνες το ίδιο και στρώνουμε στην επιφάνεια του πυρεξ μου μια στρωση πατάτες από πάνω κιμά πάλι πατάτες κιμά και μελιτζάνες
Από πάνω την μπεσαμέλ του Γιώτη έτοιμη και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδισει η μπεσαμέλ
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tzant – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.