Συνταγές
Μουσακάς – υπέροχο φαγητό, μπελαλίδικο αλλά πεντανόστιμο
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον μουσακα:
Τηγανιζουμε πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας! Τσιγαριζουμε σε 1 κρασοποτηρο λάδι 2 κρεμμυδια τριμμένα,1 σκελίδα σκόρδο και 800 γραμ κιμά ανάμεικτο
Όταν αλλάξει χρώμα ο κιμάς βάζω 1 κουταλιά πελτέ και 2 κούπες ντομάτα δική μου, αλατοπίπερο,ρίγανη,μπαχάρι, κυμινο,μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμενο και σβήνουμε με 1 κρασοποτηρο κρασί
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και όταν το σβήνω βάζω 1 κουπα μαιδανο ψιλοκομμένο
Στρώνουμε στο ταψί από μια στρώση πατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια βάζουμε τον κιμά και επαναλαμβάνω τις στρωσεις
Για την μπεσαμέλ:
6 κουπες γάλα κρυο, 12 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλιές φυτινή, αλάτι, πιπερι ασπρο και φρεσκοτριμμενο μοσχοκάρυδο
Ανακατέυουμε μέχρι να έχω μια βελούδινη κρέμα
Βάζουμε 2 αβγά και 1 φλυτζανα κεφαλοτύρι
Ρίχνουμε την μπεσαμέλ, βαζουμε απο πανω 1 κουπα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στους 200 βαθμους για περίπου 50-60 λεπτά ανάλογα τον φουρνο
Τα μπαχαρικά είναι στα γουστα του καθενός
Η σαλάτα χωριάτικη με ντομάτα αγγουρι, κρεμμυδι,φετα,,λάδι, αλάτι και η αλλη με μαρουλι, ρόκα, κρεμμυδάκι αλάτι, λάδι,λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για υπέροχο φαγητό με πλούσια γεύση και νοστιμιά – Μπρόκολο στο φούρνο (ογκρατεν)…
Η Συνταγή είναι από κ. Βασιλης-Εφη Οικονομοπουλου-Χατζησωτηριου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
1 μεσαίου μεγέθους μπρόκολο
1 πιπερια Φλωρίνης
6-7 φετες μπέικον
4 αυγα
300γρ γαλα 1,5%λιπαρα
100γρ κρεμα γάλακτος
150γρ μοτσαρελα
200γρ ενταμ
Αλατι- πιπερια
Εκτελεση:
Κόβουμε το μπρόκολο τουφακια (μετρια) και την πιπερια και σε αλατισμένο καλα βρασμένο νερό τα βάζουμε μεσα για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσου λίγο
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε κάτω απο με το νερο τα αφήνουμε στην άκρη…
Τσιγαριζουμετο μπέικον… σε ενα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε προσθέτουμε το μπρόκολο πιπερια μπέικον
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα βάζουμε σε βουτυρομενο πυρεξ και ψήνουμε στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180βαθμους.
Η Συνταγή είναι από κ. Βασιλης-Εφη Οικονομοπουλου-Χατζησωτηριου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.