Connect with us

Γλυκα

Magic cake βανίλιας… Είναι κρέμα; Είναι κέικ; Είναι μαγεία!

Published

on

magic cake βανίλιας mediafree.gr

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Το magic cake βανίλιας έχει τρελάνει τα τελευταία χρόνια τους pastry lovers και όχι άδικα! Είναι ένα εύκολο κέικ με διαφορετικές υφές… Η μαγεία συμβαίνει στο φούρνο την ώρα που ψήνεται και διαχωρίζεται σε τρεις στρώσεις!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 55 – 60 λεπτά.
Μερίδες: 12

Υλικά
9 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 λίτρο γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου (ή ελαφρά χλιαρό)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κούπα βούτυρο λιωμένο (το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κούπες ζάχαρη άχνη
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στην ένδειξη «αέρας» και τοποθετούμε την σχάρα στη μεσαία θέση.
Σε δύο μεγάλα μπολ, διαχωρίζουμε προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Προσθέτουμε στους κρόκους τη ζάχαρη και αρχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα αμέσως στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. (γίνεται και με μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα «στο χέρι»).

Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς και το μίγμα διπλασιαστεί σε όγκο και αποκτήσει ένα ελαφρά λευκό – κίτρινο χρώμα, αρχίζουμε να προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με μία συνεχή ροή, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί εντελώς το μίγμα.

Σταματάμε το χτύπημα και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ με μία σπάτουλα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το χλιαρό γάλα με μία συνεχή ροή, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο και χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά – κουταλιά και στο τέλος την βανίλια. Καθαρίζουμε άλλη μία φορά τα τοιχώματα και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι στα ασπράδια και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή μαρέγκα με σταθερές «κορυφές». Αν έχουμε ένα εξάρτημα μίξερ ή χτυπάμε με σύρμα στο χέρι, το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά, για να μην κόψει η μαρέγκα.

Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας αδειάζουμε όλη τη μαρέγκα από το μπολ (και τα τοιχώματα) στο υπόλοιπο μίγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να διπλώνουμε βιαστικά για να ενώσουμε τα δύο μίγματα. ΔΕΝ χρειάζεται πολύ ανακάτεμα, ούτε ιδιαίτερη προσοχή!

Το τελικό μίγμα για το magic cake θα πρέπει να έχει ακόμα «σβόλους» μαρέγκας και να μοιάζει «κομμένο» και αρκετά πιο υγρό από τα συνηθισμένα κέικ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί περίπου 30 – 35 εκ. μήκος και 20 – 25 εκ. πλάτος.
Αδειάζουμε όλο το μίγμα και στρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά κατεβάζουμε στους 160 για άλλα 50 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε το magic cake στον πάγκο να κρυώσει εντελώς και μετά σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο από 4 έως 12 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ για να σταθεροποιηθεί. Δεν θα «πανιάσει» όπως τα κοινά κέικ γιατί είναι ένα γλυκό ψυγείου.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Συμβουλές

Επειδή κατά την ώρα του ψησίματος το magic cake διαχωρίζεται στις τρεις στρώσεις δεν μπορούμε να καταλάβουμε, με το τεστ του μαχαιριού στο κέντρο, αν είναι έτοιμο. Το κέικ έχει ψηθεί ουσιαστικά, όταν:
Οι πλαϊνές πλευρές έχουν σχηματίσει κρούστα
Έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αισθανόμαστε το «τρεμούλιασμα» στο κρεμώδες εσωτερικό όταν κουνάμε το ταψί
Αν δεν είμαστε σίγουροι πως το ταψί μας είναι αντικολλητικό, χρησιμοποιούμε δύο κόλλες χαρτί ψησίματος, τοποθετημένες σταυρωτά και ελαφρά βουτυρωμένες, για να μπορούμε να «ξεφορμάρουμε» το κέικ.

Η θερμοκρασία των υλικών παίζει σημασία. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς χλιαρά.

Αν δεν είμαστε σίγουροι για την θερμοκρασία του φούρνου, ελέγχουμε για την διάρκεια του ψησίματος και προσαρμόζουμε ανάλογα. Θέλει αρχικά δυνατό φούρνου και μετά μεσαία θερμοκρασία για να μην γίνει πολύ σφιχτό στο κέντρο και την βάση.
Φυλάσσεται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για δύο μέρες.

Καλή απόλαυση!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές5 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές7 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές9 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές11 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές12 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές12 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές13 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές14 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version