Ταρτες
Mια έξυπνη κερασόπιτα, πολύ ελαφριά και μόνο με την γλύκα απο τα κεράσια
Μία από τις πιο αγαπημένες μας γλυκές πίτες – ευελπιστούμε να δοκιμάσετε την κερασόπιτα και να την απολαύσετε..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
1kg. κεράσια κομμένα στην μέση και χωρίς κουκούτσια
400ml. κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
1 φύλλο σφολιάτας
για το στόλισμα
λίγα κεράσια
50gr. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 4 ίσα μέρη.
Παίρνουμε τα μισά φύλλα, τοποθετούμε κατά μήκος κεράσια και τα τυλίγουμε.
Δίνουμε μορφή σαλιγκαριού στα τυλιγμένα φύλλα, το ένα εξωτερικά από το άλλο, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο σαλιγκάρι, προσέχοντας ή ένωση των φύλλων κρούστας να είναι στο κάτω μέρος.
Βάζουμε το σαλιγκάρι σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μισά φύλλα.
Με το πινέλο αλείφουμε με νερό τα δύο σαλιγκάρια φύλλων κρούστας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα ή στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για 25 έως 30 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα βάζουμε σε πιάτα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπωλ με το μίξερ να γίνει σαντιγύ και την βάζουμε σε ένα κορνέ. Οση σαντιγύ έχει μείνει την απλώνουμε με το κουτάλι επάνω στο γλυκό και με το κορνέ συνεχίζουμε το στόλισμα.
Ακουμπάμε το δεύτερο σαλιγκάρι επάνω από την σαντιγύ και συνεχίζουμε με το κορνέ το στόλισμα.
Πασπαλίζουμε με ένα σουρωτήρι ζάχαρι άχνη.
Στολίζουμε με κερασάκια.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας για “κερασόπιτα “, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές.
Τώρα απλα απολαύστε το παρακάτω βίντεο και κάντε εγγραφή στο κανάλι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor