Συνταγές
Κεράσι γλυκό έγινε απλά υπέροχο – Χρώμα εξαιρετικό και σίγουρα γεύση μοναδική!!
Η Συνταγή είναι από Anna Karatzoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κ κεράσια 2 κ ζάχαρη 2 κούπες νερό βανίλια κ ένα λεμόνι τον χυμό
πλένουμε καλά τα κεράσια κ βγάζουμε τα κουκούτσια με μία φουρκέτα για αν θέλετε με μηχάνημα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε κεράσια ζάχαρη εναλλάξ
ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα αφήνουμε για δύο με τρεις ώρες να βγάλουν τα ζουμια τους προσθέτουμε το νεράκι κ βράζω για 10 λεπτά ξαφριζω κ σβήνω ..
βράζουμε την άλλη μέρα μέχρι να δέσει το σιρόπι στο τέλος ρίχνω δύο βανιλιες κ τον χυμό λεμονιού βράζουμε για λίγο ακόμη
αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστιρομενα βάζα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το γλυκό
Η Συνταγή είναι από Anna Karatzoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Απίθανο γλυκάκι Πάστες Κεράσι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
5 αυγά μέτρια
50 γρ. Ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 βανίλιες
70 γρ. βιταμ soft (το λιωνουμε)
2 πρέζες αλάτι
1, 5 κ.γ μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μιξερ τ’αυγά με τη ζάχαρη, τις βανιλιες και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν…
Χαμηλώνουμε το μίξερ και Ρίχνουμε με δόσεις το αλεύρι με το βούτυρο εναλλαξ ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30×38 και ψήνουμε στους 170 για 20 περίπου λεπτά…
Για το σιρόπι…
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
-Βράζουμε για 2-3 λεπτά μόλις είναι έτοιμο σιροπιαζουμε το κρυο παντεσπάνι μας…
Για την κρέμα…
1 kg φυτική σαντιγί
Μαρμελαδα κεράσι
Τρίμματα κουβερτουρας
Χτυπάμε την σαντιγί να σφίξει…
Στήσιμο….
Παιρνουμε το ταψι και απλώνουμε πανω από το παντεσπανι μαρμελαδα κερασι… προσθετουμε την κρεμα (όχι όλη, κρατάμε για το γαρνίρισμα)….
Πασπαλιζουμε με τριμματα κουβερτουρας και ότι άλλο θελουμε και το βάζουμε στο ψυγείο…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”