Συνταγές
Καλοκέραστο πολύ ωραίο γλυκό του κουταλιού κεράσι
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
2ποτήρι νερό
Το χυμό ενός λεμονιού
2βανίλιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρέστε τα κουκούτσια τα έβαλα στην κατσαρόλα σε κάθε σειρά κερασια πανω έστρωνα ζάχαρη και τα άφησα μία νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη τα έβρασα με νερό σε σιγανη φωτια περίπου 30 λεπτά ξαφριζοντας και χωρίς να ανακατεψω καθόλου. Τέλος ριξαμε το χυμό κ τις βανίλιες το άφησα 12 ώρες και το έβρασα πάλι λίγο μέχρι να δέσει το σιρόπι.
( Εάν τα κεράσια έχουν μαλακώσει πολύ χωρίς να δέσει το σιρόπι τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και βράζετε το σιρόπι μόνο του μέχρι να δέσει)
Δεν το ανακατεύουμε με κουτάλι απλά το κουνάω με την κατσαρόλα μια δύο φορές…
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μία δοκιμή αξίζει! Σοκολατάκια bounty με γέμιση κεράσι γλυκό….
Η Συνταγή είναι από κ. Royla Vasiliadoy– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3 συσκευασίες ινδοκαρυδο των 100γρ.
1ζαχαρουχο
1βαζο κεράσι γλυκό κουταλιού
2 κουβερτουρες κλασικές
1κουβερτουρα γάλακτος των 125γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αδειάζουμε την καρύδα και το ζαχαρουχο και ζυμωνουμε να ενσωματωθεί καλά, το βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά
Βγάζουμε τα κερασακια (περίπου 20)σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν
Παράλληλα λιώνουμε τις κουβερτουρες και τις αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία .
Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και περνούμε λίγο στο χέρι κάνουμε ένα λακκούβακι βάζουμε ένα κερασάκι και κλείνουμε και πλάθουμε σε μπαλάκια αφού τελειώσουν τα βουτάμε στην κουβερτουρα και στο ψυγείο να παγώσουν καλά για 1ωρα
Η Συνταγή είναι από κ. Royla Vasiliadoy– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.