Connect with us

Μπισκοτα – Κουλουρια

Cookies με ταχίνι & κομμάτια σοκολάτας (και άνθος αλατιού για τους προχωρημένους)

Published

on

tahini cookies 6 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Λίγα λόγια για τη συνταγή:

  • Τα μπισκότα αυτά είναι τραγανά απέξω και μαλακά μέσα. Έχουν τη γεύση χαλβά, όχι πολύ έντονη όμως και μπορεί ίσως να μην κάνεις το συνειρμό με το που το φας, αλλά καταλαβαίνεις ότι η πλούσια γεύση τους σου θυμίζει κάτι, αλλά δεν μπορείς να το εντοπίσεις. Την επόμενη μέρα μαλακώνουν παραπάνω αλλά είναι το ίδιο και ίσως λίγο παραπάνω νόστιμα.
  • Η ζύμη γίνεται μικρές μπαλίτσες με τη βοήθεια ενός κουταλιού παγωτού (επειδή υπάρχουν διάφορα μεγέθη εκεί έξω, χρησιμοποίησα ένα μικρό, είναι περίπου 1 κ.Σ) και μπαίνει στην κατάψυξη για 12 ώρες, για να ξεκουραστεί. Το καλό με αυτό, είναι ότι μετά ψήνεις όσα θέλεις και κατά την ταπεινή μου άποψη καλύτερα να τα ψήνεις σε δόσεις, για να διατηρούνται φρέσκα.

Υλικά
½ κούπα (113 γρ) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα (120 γρ) ταχίνι
1 κούπα (200γρ) ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κρόκος αυγού (από μεγάλο αυγό)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα + 2 κ.Σ (150 g)αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. baking soda
½ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. αλάτι
200γρ σοκολάτα, ψιλοκομμένη (64% cocoa)
άνθος άλατος για πασπάλισμα(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, το ταχίνι και τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο και την βανίλια και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη baking soda, το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ή μέχρι να ανακατευτούν (να απορροφηθεί όλο το αλεύρι). Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το χέρι, με μια κουτάλα ή μαρίζ.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί που χωράει στην κατάψυξη μας (ή σε κάποιο πιάτο/δίσκο) και με το κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού (προσοχή στο μέγεθος, εγώ χρησιμοποιώ ένα μικρό – περίπου μια κουταλιά της σούπας) σχηματίζουμε μικρές μπάλες ζύμης τις οποίες βάζουμε στο ταψί. Τις τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες (μην το παραβλέψετε αυτό το βήμα γιατί ξεκουράζεται η ζύμη και έχει άλλο αποτέλεσμα).

Όταν έρθει η ώρα για ψήσιμο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Τοποθετούμε πάνω τις παγωμένες μπαλίτσες ζύμης, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.

Ψήνουμε για περίπου 10-11 λεπτά (αν είναι μεγαλύτερα αυξάνουμε τον χρόνο ψησίματος ανάλογα) ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα στις άκρες (θα φαίνονται ότι δεν έχουν ψηθεί αρκετά στο κέντρο τους, αλλά δεν μας πειράζει γιατί θα κρυώσουν και θα σφίξουν). Αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο άνθος άλατος με το που θα βγουν από το φούρνο. Τα αφήνουμε στο ταψί για 1-2 λεπτά γιατί μπορεί να σπάσουν (όπως στη φωτογραφία παρακάτω) και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Τη ζύμη / μπαλάκια που δεν θα ψήσουμε τα τυλίγουμε προσεκτικά με μεμβράνη τροφίμων και τα φυλάσσουμε μέχρι 6 μήνες, σε μια σακούλα με ζιπ για κατάψυξη

Tip: σημειώνουμε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στη σακούλα οδηγίες & χρόνο ψησίματος, καθώς και ημερομηνία κατάψυξης, γιατί όταν έρθει η ώρα δεν υπάρχει περίπτωση να θυμόμαστε).

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο  https://thegreenmixer.com

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές23 λεπτά ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές14 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές16 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές18 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές20 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές22 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές5 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές5 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Exit mobile version