Connect with us

Γλυκα

BRIOCHE ME ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Νόστιμη συνταγή μεγειρικής από “plathozymarakia” ΥΛΙΚΑ  : 550-600    γραμμάρια αλεύρι για  τσουρέκια  (ανάλογα   το αλευρι  μας παντα  , καθε  αλευρι  εχει διαφορετικη  συμπεριφορά ) 2       αυγά χτυπημένα  ελαφρά 150    γραμμάρια γιαούρτι 150    ml γάλα χλιαρό 120    γραμμάρια ζάχαρη Μια  πρέζα     αλάτι 1 βανίλια  -ζαχαρη  με  άρωμα  πορτοκάλι 7 γραμμάρια ξηρής  μαγιάς 70 […]

Published

on

PA150431 2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “plathozymarakia”

ΥΛΙΚΑ  :
550-600    γραμμάρια αλεύρι για  τσουρέκια  (ανάλογα   το αλευρι  μας παντα  , καθε  αλευρι  εχει διαφορετικη  συμπεριφορά )
2       αυγά χτυπημένα  ελαφρά
150    γραμμάρια γιαούρτι
150    ml γάλα χλιαρό
120    γραμμάρια ζάχαρη
Μια  πρέζα     αλάτι
1 βανίλια  -ζαχαρη  με  άρωμα  πορτοκάλι
7 γραμμάρια ξηρής  μαγιάς
70 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο  κακουλέ
1  κρόκο   δυαλύμενο  με  λίγο  νερό  ή  γάλα
λιγο σουσάμι  ή  φιλέ  αμυγδάλου
Σταγόνες   κουβερτούρας  ή  σοκολάτας  γάλακτος      και  κρέμα  πατισερί  γαι το  γέμισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  •  Βάζουμε το  κοσκινισμένο   2 φορές  αλεύρι σε  ένα  μπόλ  προσθέτουμε   τα αυγά χτυμένα  , το γιαούρτι, τη ζάχαρη. το αλάτι  μας   και το βούτυρο σε  θερμοκρασιά  δωματιου   ελαφρά  λιωμένο  να  μοιάζει  σαν κρέμα  .
  • Διαλύουμε τη μαγιά στο  χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο υπόλοιπα  υλικά  μας  ζυμώνουμε   τη ζύμη  μας  για 15 λεπτά  ώσπου  να  έχουμε   μια    μαλακια,ελαστική    και  αφράτη  ζύμη  που  κολλάει  λιγο στα  χέρια  μας  . (εγώ  την έβαλα  στον αρτοπαρασκευαστη  σε πρόγραμμα  για  ζύμωμα   )
  • Αφήνουμε   τη ζύμη για περίπου 3-4 ώρες, σκεπασμενη   με   σελοφάν  και με  πετσέτα   μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο   σε   ζεστό  μέρος  μακριά  απο ρεύματα  ( εγώ   την  βάζω σε  ζεστό  φούρνο   50 βαθμούς )  , ωστόσο,  όταν  αυξηθει      δίνουμε    μορφή  στο ζυμαράκι μας  αφήνοντας  την φαντασία μας   ελεύθερη ..
  • Αφήνουμε  το σχηματισμένο  πλέον  ζυμαράκι  μας  , παλι  να  αυξηθεί   σε   ζεστό  μέρος    μακριά  απο ρεύματα   για  30 λεπτά   .
  • Αλείφουμε  την  ζύμη   μας  με  ένα  διαλυμένο κρόκο   με λίγο  γάλα  και  πασπαλίζουμε  με  σουσάμι  ή  φιλέ αμυγδάλου    και  ψήνουμε  σε  προθερμασμένο   φούρνο  για  30-40 λεπτα   στους  180  βαθμούς

ΚΡΕΜΑ  ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 100-120  γρ   ζάχαρη
  • 60 γρ.  κορν  φλαουρ
  • 2 αυγά ολόκληρα μικρά
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1-2  βανίλιες-ζαχαρη  με  αρωμα  λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε το κόρν  φλάουρ  την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και τα 2 αυγά    χτυπημένα  και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας   χυλός.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο  και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
 
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές13 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές15 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές17 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές19 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές21 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές21 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές21 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές23 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version