Connect with us

Ξεχωριστα

3 συνταγές με μπρόκολο που θα σας ενθουσιάσουν

Published

on

pita mprokolo 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

 

Η βιταμίνη C του χτυπάει «κόκκινο», ενώ είναι πλούσιο και σε βιταμίνες Α και Ε. Ταυτόχρονα, το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο, φυτικές ίνες, σελήνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και άλλες θρεπτικές ουσίες που ωφελούν τον οργανισμό σας εν γένει και δικαιώνουν τη μητέρα σας που προσπαθούσε να σας πείσει να το φάτε στην παιδική σας ηλικία.

Αν παρ’ όλ’ αυτά αισθάνεστε ότι δεν είστε ακόμη έτοιμοι να το καταναλώσετε σκέτο, βραστό με λίγο λάδι και λεμόνι, οι παρακάτω συνταγές θα σας βοηθήσουν να το βάλετε για τα καλά στη διατροφή σας και να το απολαμβάνετε.

Σουφλέ με μπρόκολο και κουνουπίδι
Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, αφού με τη συγκεκριμένη συνταγή θα βάλετε, εκτός από το μπρόκολο, και άλλο ένα «παιδικό τραύμα» στη διατροφή σας, το κουνουπίδι.

Θα χρειαστείτε: 300 γραμμάρια μπρόκολο, 300 γραμμάρια κουνουπίδι, 2 αβγά, 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο (Gouda και παρμεζάνα), 50 γραμμάρια βούτυρο, λίγο αλεύρι, 300ml ζεστό γάλα, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Καταρχάς, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Βράστε τις φούντες του κουνουπιδιού σε νερό με λίγο αλάτι για περίπου 3 λεπτά και αφού το σουρώσετε και το κρυώσετε, επαναλάβετε το ίδιο και με το κουνουπίδι. Στο πυρέξ που θα έχετε ήδη βουτυρώσει, ρίξτε παρμεζάνα, ενώ το υπόλοιπο βούτυρο ζεστάνετέ το και αναμείξτε το με το αλεύρι σας, προσθέτοντας στη συνέχεια το γάλα και ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να πήξει. Από τα δύο αβγά σας ξεχωρίστε τους κρόκους και χτυπήστε τους, προσθέτοντας στη συνέχεια αλάτι, πιπέρι και gouda. Βάλτε στο μείγμα και τα δύο βασικά υλικά σας, το μπρόκολο και το κουνουπίδι, και ανακατέψτε ελαφρά, ενώ με τα ασπράδια σας φτιάξτε μαρέγκα, την οποία θα χρησιμοποιήσετε στο μείγμα, ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά. Τέλος, απλώστε το μείγμα στο πυρέξ ομοιόμορφα και πασπαλίστε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω. Ψήστε για περίπου μισή ώρα και όταν το σουφλέ φουσκώσει και πάρει χρώμα, ετοιμαστείτε να το δοκιμάσετε!

Σπαγγέτι με μπρόκολο
Η αγαπημένη όλων μακαρονάδα μπορεί να πάρει μια πιο… πράσινη χροιά.

Θα χρειαστείτε: 1 μεγάλο μπρόκολο κομμένο σε περίπου 4 φλιτζάνια και 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο από το σημείο κοντά στη βάση του, χοντρό αλάτι, μισό κιλό μακαρόνια, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, 6 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, χυμό μισού λεμονιού, 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο.

Εκτέλεση: Βράστε το μπρόκολο σε νερό με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει al dente και αμέσως μετά βουτήξτε το σε πάγο και στραγγίξτε το. Στο ίδιο νερό βράστε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά, μέχρι κι αυτά να γίνουν al dente. Στο μεταξύ ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο μπρόκολο, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο, πασπαλίζοντας με αλάτι σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε και το υπόλοιπο μπρόκολο και όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα –κι αφού τα στραγγίξετε- προσθέστε τα κι αυτά στο τηγάνι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα και προσθέστε όσο αλάτι ή πιπέρι θέλετε. Μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύστε τα με χυμό λεμονιού και προσθέστε το τριμμένο τυρί. Έτοιμα για σερβίρισμα.

Σούπα μπρόκολο
Ξεφύγετε από τις καθιερωμένες σούπες και δοκιμάστε μια γευστική και αρωματική σούπα από μπρόκολο.

Θα χρειαστείτε: 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 750 γραμμάρια φρέσκο μπρόκολο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 καρότο ψιλοκομμένο, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, κρουτόν, μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση: Λιώστε το βούτυρο σε σχετικά δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους. Προσθέστε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το καρότο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για περίπου 6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε και το αλεύρι και ανακατέψτε για 1 λεπτό, μέχρι να πάρει ένα χρώμα σαν ξανθό. Σειρά έχει ο ζωμός κοτόπουλου, τον οποίο μόλις τον προσθέσετε, αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι το μπρόκολο να μαλακώσει, για περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε και την κρέμα και με ένα μπλέντερ χειρός ανακατέψτε τη σούπα μέχρι να γίνει σαν πουρές. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε με λίγα κρουτόν.

ΠΗΓΗ

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές12 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές14 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές16 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές18 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές20 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές20 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές20 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές22 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version