Συνταγές
Ένα ταπεινό φαγητό που άλλοι το λατρεύουν άλλοι το μισούν – αγαπημένο κουνουπίδι καπαμά
Πολύ ωραίο φαγητό, χειμωνιάτικο, πηγαίνει με μελιτζάνακι τουρσί και κρασάκι ροζέ, ζεστό ζυμωτό ψωμάκι.
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κουνουπίδι μέτριο
-1 κρεμμύδι
-3 – 4 κόκκους μπαχάρι
-3 – 4 γαρυφαλλάκια
-1 πρέζα κανέλα σκόνη
-1 κουταλιά πελτέ
-2 φύλλα δάφνης
-αλάτι και πιπέρι
-ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια το κουνουπίδι, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ρίχνουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεστάνει σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια κουνουπιδιού να πάρουν λίγο χρώμα.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε να ψηθεί για 1 λεπτό και τα μπαχαρικά μας.
Βάζουμε με σειρά το κουνουπίδι, ρίχνουμε ζεστό νερό λίγο πιο κάτω από το να τα σκεπάζει αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης
Σκεπάζουμε με το καπάκι, το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να μείνει με το λαδάκι του.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, έγινε πολύ νόστιμο πραγματικά, γλύκισμα!
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!