Συνταγές
Αυτό το πιάτο είναι να το χαζεύεις – Κουνουπίδι κοκκινιστό με χωριάτικο λουκάνικο!
Δε θέλω να τα φάω, θέλω μόνο να τα βλέπω< Όλα τα πιάτα είναι σαν πίνακες ζωγραφικής!/strong>
Η συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε σε φουντίτσες το κουνουπίδι.
Το αφήνουμε να στραγγίσει.
Σε κατσαρόλα με αρκετό λάδι σωτάρουμε το κουνουπίδι μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Βάζουμε το σωταρισμένο κουνουπίδι σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε τα χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες.
Προσθέτουμε 500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, δύο ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ένα κύβο λαχανικών και αφήνουμε να δέσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί με το κουνουπίδι και ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για μισή ώρα .
Αν θέλουμε πασπαλιζουμε με τριμμένη φέτα.
Η συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ένα γλυκάκι απλά καταπληκτικό!
Η συνταγή είναι από κ. Rosi Petrova– “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
Υλικά
Παντεσπάνι
-9 αβγά
-270 γρ. ζάχαρη
-2 γρ. αλάτι
-2 βανίλιες
-100 γρ. κορν φλάουερ
-100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-50 γρ. κακάο
-40 γρ. βούτυρο λιωμένο
Γέμιση υλικά
-2 φακ. Γιώτης κρέμα μιλφέιγ
-1320 ml. γάλα
Χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει η κρέμα.
Γλάσο
-250 γρ. κουβερτούρα
-200 ml γάλα
-2 κτσ. σπορέλαιο
Εκτέλεση παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, αλάτι, βανίλιες, έπειτα ρίχνουμε 2 φορές κοκκινισμένο αλεύρι, κορν φλάουερ και κακάο, ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τέλος το βούτυρο.
Εψησα στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου πάνω- κάτω στις αντιστάσεις. Εβγαλα 3 παντεσπάνια.
Εκτέλεση γλάσο
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Στο τέλος και το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
Σιρόπι υλικά
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα νερό
-λίγο χυμό λεμόνι
Η συνταγή είναι από κ. Rosi Petrova– “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.